Spirituális gondolataim - 11. rész
2021. július 09. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 11. rész

Kedves Olvasó! E bejegyzés a 'Spirituális gondolataim - 10. rész' folytatása, melyet ide kattintva érsz el.

E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.)

35a.jpg 

 

1248., Az anyagi értékek gyűjtögetésével múlandó boldogság és maradandó környezeti károsodás érhető el. Ellentétben a lelki értékek gyűjtögetésével.

1247., Vannak olyan személyek, akik csak egy rövid időre vagy csak alkalmanként részesei az életednek, ám annál fontosabb és értékesebb dolgot adnak neked. Ráadásul ezek a személyek sosem véletlenül érkeznek az életedbe akkor, amikor.

1246., Fontos, hogy élj a világban, s amennyire tőled telik, utazz benne, ismerd meg jól. De legalább ilyen fontos, hogy a belső világodban is élj, utazz benne sokat és ismerd meg, ahogy csak tudod.

1245., Minden megtörtént esemény nem más, mint egy beérett termés, melynek a magjait már korábban elvetettük, s kitartóan gondoztuk is, hogy végül beérjen.

1244., Azért vagyunk messze a boldogságtól, mert eltávolodtunk a természettől és eltávolodtunk egymástól is.

1243., Elmondhatatlan érzés, amikor elmondhatsz valakinek olyan dolgokat, amiket senki másnak nem mondhatnál.

1242., Alapvetően kétfajta sírás létezik. Az egyik, melyet akkor ejtünk, amikor el kell hagynunk az otthonunkat, s a másik, mikor újra visszatérhetünk oda.

1241., A testi életünk során azért keressük mindig és mindenhol a hazatérés élményét, mert a lelkünk mélyén jól tudjuk, hogy nem itt vagyunk igazán otthon.

1240., Vannak olyan emberek, akik az őket ért keserűség ellenére is sugározzák az önbizalmat, a reményt, a tudatosságot, az élet szeretetét, s boldogan tartanak a céljaik felé. Ők az egyik legnagyobb tanítómestereink.

1239., Van, amikor az Égiek csak olyan formában teljesítik a kérésed, hogy általa rájöjj, mégsem jó, ha ezt kéred.

1238., Komoly próbatételt hordozhat az egyedüllét, de az is, ha másokkal kapcsolatban vagy.

1237., Nem vásárolható meg és nem váltható ki semmivel sem az, ha valaki tényleg és önmagadért szeret.

1236., Minden érzés, amit másokban okozol, idővel kialakul, megjelenik benned is. Hiszen egy vagy mindenkivel, s amit másokkal teszel, valójában magaddal (is) tetted.

1235., Aki számodra hiányzik, már nem melletted él, hanem benned. S ha te is hiányzol neki, akkor megtalálja a nálad hagyott részét - életeken és világokon át.

1234., A múltad tud nagyon káros és nagyon hasznos is lenni. Káros akkor, ha csak abban élsz, és hasznos, ha tanulsz belőle.

1233., Sokan megmosolyogják azokat, akik hisznek a túlvilágban. Pedig ők sokkal több eséllyel túlélnek, mint azok, akik nem fogadják el azt.

1232., Nem az embereket kellene megosztani, hanem azt, ami bennük van.

1231., Nagyon sokan gondolják úgy, hogy mindig valaki mással kellene versenyezniük. Holott csak saját magukkal kellene, hogy mindig jobb emberek legyenek, mint akik addig voltak.

1230., Azon útmutatások, melyek mélyen megérintenek, azok, melyeket követned kell.

1229., Aki szeret és szabadon hagy, csak az szeret igazán.

1228., A világod megváltoztatását a gondolkodásod megváltoztatásával kell kezdened. Ebben bár sokan segíthetnek, de a változást végül csak te teheted meg.

1227., Ha megbocsájtasz valakinek, elsősorban magadon segítesz. Hiszen leteszel egy nehéz terhet, melytől szabadabbá válsz.

1226., Mindannyiunknak vannak még gyengeségei, melyeket le kell tennünk. Ezért olyan helyzeteket teremtünk magunknak, melyek ezen gyengeségeinket előhívják. Előhívják, hogy szembe nézhessünk velük.

1225., Minden belőled indul ki és hozzád tér vissza. Ilyen értelemben te vagy a világod közepe és formálója.

1224., A sorsod akarata előtt meg kell hajolnod. Tudva, hogy százszor okosabb a földi elmédnél, amihez most kapcsolódsz.

1223., Egyszerűen van, amit a sorsod támogat, s van, amit nem. Jelezve ezzel neked, hogy mi az, ami a te utad.

1222., Amit te nem tartasz normálisnak, olykor nem is gondolnád, hogy más valaki meg, miért tekinti éppen annak.

1221., Ha valakiben csalódsz, sosem te hibáztad a nagyobbat, hanem az, akiben csalódtál.

1220., Az tud igazán hinni a csodában, aki az életében már maga is megélte.

1219., Ha most nem értékeled azt, amid van, a jövőben vagy következő életeidben maga a sors taníthat meg rá, hogy értékeld.

1218., Azzal, hogy mindenkiről csak a jót feltételezed, nem teszel egyebet, mint bárki más. Csak magadból indulsz ki.

1217., Egy csodában ne az fájjon, hogy már nem része az életednek, hanem légy boldog attól, hogy egyáltalán megtörtént veled.

1216., Odaát semmit nem jelent majd, hogy a testeddel meddig jutottál, csak az, hogy a lelkeddel meddig emelkedtél.

1215., Amikor a napsugár simogat, épp olyan gyógyító lehet, mintha az ölelne át, akit szeretsz.

1214., Nem elég, hogy egyébként is csak átutazók vagyunk a földi világban, de még az itt létünk alatt is minden nap - amíg a testünk alszik -, órákra elutazunk innen.

1213., Függetlenül attól, hogy a mostani világnézetünk szerint mit tekintünk értékesnek, odaát csak azok a pillanatok számítanak, amikor másokban és magunkban jó érzést keltettünk.

1212., Minél bensőségesebb titkot oszt meg veled valaki magáról, annál beljebb enged téged a saját lelkében. S annál jobban tisztelned és becsülnöd kell, hogy ott lehetsz.

1211., Az élet folyamatos próbatételek sorozata. S bár millió féle megmérettetés és lecke létezik, valamennyinek közös a tétje. Hogy jó ember tudsz-e maradni közben, vagy hogy jó emberré tudsz-e válni általa.

1210., Minden pozitívnak számít, amit pozitív érzelmekkel felruházva adunk, s ami pozitív érzelmeket vált ki abban a félben, akinek azt szántuk.

34a.jpg

1209., Valójában nem mások a könnyeid, mint a legmélyebb érzelmekről szóló könyveid.

1208., Mindenki, akivel kapcsolatba kerülsz, átad magából egy darabot neked, amit örökre magaddal vihetsz.

1207., Nincs olyan viharfelhő, ami előbb-utóbb ne adná át a helyét a napsütésnek.

1206., Egy sehova nem vezető láncolatot csak úgy tudsz megszakítani, ha nem bántasz másokat csak azért, mert téged is bántottak.

1205., A legváratlanabb pillanatokban történhetnek veled jó dolgok. S ez a hirtelenség épp arra tanít, hogy tudd, a remény sosem halhat meg.

1204., A legnehezebb dolog, a saját lelkiismerettel való szembesülés. S bár a testi élet alatt sokan el tudnak előle bújni, odaát ők is közel lesznek hozzá.

1203., Olykor azért történnek veled túl nagy véletlenek, hogy rájöjj, véletlenek valójában nem is léteznek.

1202., Bár a szellemvilág számtalan módon tud üzenni és jelt adni magáról, mégis igyekszik egyben a háttérben is maradni a testi életed alatt, hogy itt és most, döntően ide tudj figyelni.

1201., Odaát minden tiszta energia, mely a tudati elvárásaink szerint ölt számunkra formát. Így amíg a földi életünkhöz kötődünk érzelmileg, addig ahhoz hasonlatos kép vesz bennünket körbe.

1200., Valahányszor megítélsz valakit, mindig véleményt mondasz egy olyan világról, melyben sosem jártál még.

1199., Attól, hogy magadon nem tudsz, másokon még segíthetsz. S érdekes módon, ezzel magadon is segítesz.

1198., Éppen az igazán fontos dolgok azok, melyek nem kerülnek túl sok erőfeszítésbe.

1197., Minden, ami eddig történt veled, meg kellett történjen ahhoz, hogy az az ember légy, akinek lenned kell.

1196., Ha egy eltávozott szerettedhez fordulsz segítségért és arra hamarosan, különös módon választ is kapsz, akkor megbizonyosodhattál afelől, hogy bárhol és bármikor is szólj a szerettedhez, ő azt érzékeli.

1195., Szembe fordulhatsz valakivel azért is, hogy támadd őt és azért is, hogy átöleld. Nem az a lényeg tehát, hogy szembe fordulsz, hanem a szándékod.

1194., Ne becsüld le az értékét senkinek sem, aki az utadba kerül, hisz mindenki azért érkezik hozzád, hogy tanulj tőle.

1193., Amikor valamit elvesz tőlünk az élet, akkor is nagyon fontos, hogy a hitünk megmaradjon. Sőt, akkor igazán fontos.

1192., Az emberiség bármit is találjon fel, amíg a saját érdek s az önzőség a jellemző, addig legalább annyi új problémát teremt a találmányával, mint amennyit megoldott vele.

1191., A létezés legnagyobb és legártalmasabb betegsége az önzés. S a testi újra leszületéseket csak az teheti le, aki ebből a betegségből kigyógyult.

1190., Ha úgy érzed, szerencséd volt, valójában csak azt kaptad, amit a lelki előzményeiddel kiérdemeltél. Ugyanakkor felelősséggel is tartozol, hogy ezt a helyzetet és állapotot, hogyan éled meg.

1189., Mindig olyan ember kerül az utadba, akitől tanulnod kell. De vannak olyan helyzetek, amikor ez kifejezetten nyilvánvalóvá is válik számodra.

1188., Felismerni, hogy mi a célja a sorsodnak mindazzal, amit történik veled, nagy dolog. De sokkal nagyobb dolog, a helyes választ is adni rá.

1187., Minél inkább úgy érzed, hogy különb vagy másoktól, annál jobban letértél arról az útról, amit járnod kellene.

1186., Azok a próbák, melyeken elbuksz, nagyon fontosak, hiszen azoknak köszönhetően lesznek aztán olyan próbák, melyeken helytállsz.

1185., Egy tökéletes emberi kapcsolat titka, a minél kevesebb titok.

1184., Sose csak mások eredményét nézd, hanem az odavezető utat is.

1183., Ha egy lélek úgy érzi, megtanult valamit, saját maga kéri annak próbáját. Még ha tudja is, nem biztos, hogy kiállja, de azt is tudja, csak így fejlődhet és érhet el eredményt.

1182., Ne higgy abban, aki nem hisz benned.

1181., Mindenki, akivel találkozol, arra tanít, hogy jobb ember legyél. Ha mégis rosszabb lennél, akkor rosszul értelmezted annak tanítását, amiért találkoznod kellett vele.

1180., Ha idő előtt akarnánk a fájdalmunkat elnyomni, az olyan lenne, mintha az iskolában az egyik tanárunkat szeretnénk elhallgattatni.

1179., Egy döntésedkor mindig vesd össze a belső hangodat a külső körülményekkel és lehetőségekkel. Ez segíteni fog a döntésedben.

1178., Az egyik legtöbbet ártó emberi tulajdonság, a másokon való uralkodni vágyás.

1177., Kétségtelen hátránya az anyagi gazdagságnak, hogy minél gazdagabb vagy, annál kevésbé lehetsz biztos abban, hogy aki úgy tűnik, szeret téged, tényleg téged szeret-e.

1176., Vannak dalok, melyek egy életre ugyanazt fogják jelenteni számodra.

1175., Szavakkal leírhatatlan annak a varázsa, amikor egy eseményben, felsőbb szellemi erők munkáját ismerheted fel.

33a.jpg

1174., A céljaid az életed lámpásai, melyek nélkül csak botorkálnál a sötétben.

1173., Sokszor nem is sejted, de éppen valami nagyon rossztól mentettek meg a szellemi segítőid.

1172., Sokat emelkedsz lelkileg, ha mégsem bántasz egy olyan embert, aki a személyiségéből adódóan egyébként megengedi.

1171., Egy különleges szállal kötődnek egymáshoz azok, akik egymás álmaiban járnak.

1170., A kívülről érkező jelek mutatják azt az utat, amin járnod kell, a belülről érkezők pedig megvilágítják azt.

1169., Amikor úgy érzed, hogy senki sem szeret, akkor is sokan vannak, akik nagyon szeretnek téged. Talán nem látod őket, de ők téged igen.

1168., Amíg egy téged ért negatív eseményre erőszakkal, el nem fogadással vagy meg nem értéssel válaszolsz, addig még nem oldottad meg, ami azt kiváltotta.

1167., Minden elkezd halkulni, ha már nem figyelsz rá vagy ha már meg tudod tenni, hogy ne figyelj rá.

1166., 'Nem is tudod, milyen szerencsés vagy...' - gondolod ezt valakiről.
Ő pedig talán ugyanezt gondolja rólad.

1165., Ha mindenkit a saját, tiszta lelkiismerete vezetne, akkor a világon semmilyen vezetőre nem volna szükség.

1164., A világ legjobb érzése hazatérni, de mégis akkor az igazi, amikor elvégezted mindazt, amiért annak idején elindultál.

1163., Ne idegeskedj annyit azokon a dolgokon, amin nem tudsz változtatni, hiszen így könnyen elmész azok mellett, amin viszont tudnál.

1162., Nem az az igazán különleges, amikor valaki a testedet érinti meg, hanem az, amikor a lelkedet.

1161., Az álom az egyik bizonyítéka, hogy láthatunk a szemünk nélkül, hallhatunk a fülünk nélkül és érinthetünk anélkül, hogy a testünket használnánk.

1160., Azok az élet legfontosabb tanításai, melyekben rájössz és átérzed, hogy mit okoztál másoknak.

1159., Olykor azért is eszedbe juthat valaki, mert az a valaki éppen rád gondolt.

1158., A szeretet egy olyan kötelék, melyet sem világok, sem életek nem szakíthatnak el. Így akivel kölcsönösen kötődtök egymáshoz, sosem utoljára találkoztok.

1157., Ahhoz, hogy igazán átérezd, milyen valakitől távol lenni, azt is át kell éld, hogy milyen hozzá közel kerülni.

1156., A világ olyan szép... de hogy ezt észre vegyük, a megvásárolható dolgok helyett a pénzért nem vehetőekre kell figyelnünk.

1155., Elsősorban ne abban bízz, aki azt mondja, majd vezet s majd vigyáz rád. Hanem abban, aki a saját jó példáját javasolja neked, de rád bízza, hogy élsz-e vele.

1154., Azért fáj annyira a túl kevés és a túl sok is, hogy előbb-utóbb megértsd, mindenből az épp elég az elég.

1153., Sosincs jogod megítélni és eldönteni, hogy ki, mit érdemel. Egyszerűen azért, mert nem őt látod. Csak azt, akit most megszemélyesít.

1152., Az élet olykor elvesz tőled, csak hogy magadból hozhass ki többet.

1151., Bármi is történjék veled, a sors most és életeken átívelően, mindig igyekszik azt a javadra fordítani.

1150., Akkor tudsz igazán megbocsájtani, ha megérted, hogy miért szükséges az, s hogy miért lesz jobb tőle neked is és annak is, akinek megbocsájtottál.

1149., Olyan nincs, hogy tökéletes kapcsolat vagy tökéletes pár. Csak olyan van, hogy kölcsönösen elfogadjuk és tudjuk szeretni egymást, a hibáink ellenére is.

1148., Emberek vagyunk, hibázunk. Ugyanakkor ha megbánjuk azokat és tanulunk belőle, akkor mégis hasznosak voltak számunkra.

1147., Az élet millió apró mozzanata arról is szól, hogy megtanuljunk nyerni, s hogy megtanuljunk veszíteni.

1146., Semmi sem felesleges, legfeljebb nem értjük még a célját.

1145., Semmiképpen se éljünk úgy, hogy csak a túlvilágra figyelünk, de semmiképpen ne éljünk úgy sem, hogy ne tudnánk a létezéséről.

1144., Nem elég, hogy ott van egy test, s nem elég, hogy benne van egy lélek. A léleknek szeretnie is kell, hisz csak így tud életet lehelni a létezésbe.

1143., A test az egészségtelen ételektől lesz túlsúlyos, a lélek pedig a egészségtelen érzésektől. Minél kevésbé haragszol, félsz és szomorkodsz, annál könnyebb lesz a lelked.

1142., Az Égiek olykor csak látszólag teljesítik a kérésed. Valójában azt szeretnék, hogy rájöjj, ez most nem a te utad.

1141., Olyan sok csodálatos emberrel találkoztál már. Ha nem vetted észre, talán nem is figyelted meg őket eléggé.

1140., Tükröt láss mindenkiben, s benne saját magadat. S bármit is teszel mással, magadat lásd a helyében.

1139., Amikor nehézséggel küzdesz, nem is sejted, hányan drukkolnak neked odaátról, hogy sikerüljön.

1138., Valahányszor támadsz valakit, mindig lerombolsz belőle valamennyit, amit ő fáradtságos munkával épített fel. A megértéseddel viszont segítesz neki építkezni.

1137., Nagyon sok vitánk fakad abból, hogy nem tudjuk még épp eléggé, milyen a másik ember helyében lenni.

1136., A sorsod folyamatosan szól hozzád. Csak nem szavakkal, hanem lehetőségekkel.

1135., Bármi is történjék veled, minden ami addig történt, azt készítette elő.

1134., Az összes életed nem más, mint a jó és a rossz folyamatos harca. S végül mindenképpen a jó győz, de csak rajtad múlik, hogy mikor.

1133., Éppen olyan dolgok csúszhatnak ki a kezedből, amit a kezeddel érinteni tudsz. Ami viszont számodra megfoghatatlan, örökké a tiéd lehet.

1132., A fájdalom is nyithat meg benned olykor, gyönyörű ajtókat.

32a.jpg

1131., Nehéz elfogadni, amikor valamit annyira szeretnél, de a sors egyértelműen nemet válaszol rá. Mégis jól teszed, ha hallgatsz rá, hiszen ő a bölcsebb.

1130., Amint elfogadtad a múltad, elindul feléd a jövőd.

1129., Ha valaki szeret téged, arra tanít, hogy magadat is tudd szeretni. Hisz láthatod, szerethető vagy.

1128., Nincs jobb fiatalító, mint a remény, ami annál erősebben hat, minél kézzel foghatóbb.

1127., Ahelyett, hogy beszélnél valakire, inkább beszélgess valakivel, s a világ egy szebb hely lesz.

1126., Amikor hirtelen rájössz olyan összefüggésekre, amire sokáig nem sikerült, lehet, hogy olyas valaki segített, akit most a szemed nem lát.

1125., Vannak olyan dolgok, amik számodra nagyon egyszerűek, másnak viszont a legnehezebbek egyike. S ez így igaz fordítva is.

1124., Fáj a testi szépség elmúlása, de csak azért, mert azt tartjuk fontosabbnak a lelki szépségnél, ami viszont korántsem olyan múlandó.

1123., A csodák sokszor az olyan mély részletekben rejlenek, amit az emberi szem nem is képes látni.

1122., Gondolj egy emberre, és azonnal figyeld meg az első gondolatod, ami eszedbe jut róla. Beszédes lehet számodra.

1121., Csak úgy tudod igazán a számodra legmegfelelőbb embereket és körülményeket vonzani, ha saját magadat adod.

1120., Két ember kapcsolata akkor lesz tökéletes, ha mindketten építik és ha mindketten kíváncsiak arra, hogy mit épít a másik.

1119., Ha valakivel találkoznod kell, azt nagyon sok apró sorspillanat segíti. Ezeket hívják sokan véletlennek, pedig egy nagyon is tudatos folyamat részei.

1118., Elengedni annyit tesz, hogy jobban szereted a másikat, mint saját magadat. Hogy nem önzően a saját fájdalmadat nézed, hanem önzetlenül a másik szabadságát.

1117., Mindegy, hogy más mit tesz meg. Számodra csak az a lényeg és neked csak azzal kell elszámolnod, főként saját magad előtt, amit te teszel.

1116., Mindenkitől olyan választ várhatsz a kérdéseidre, ahogy ő látja a világot.

1115., Van úgy, hogy hallasz egy dalt, és tudod, hogy ott és akkor, minden sora neked szól.

1114., Sokkal többre értékeli mindenki, ha a lelkébe szeretnek bele, mint a testébe. Azért, mert mindenki tudja, hogy ő a lélek, és nem a test.

1113., Amikor valaki ingerült, támadó, üvöltő a közeledben, akkor úgy érezheted, hogy ezer nyíl sebzi a lelked. Valójában jól érzed, hiszen az így keltett negatív energiák sértenek.

1112., Az anyagi világ durva, a szellemi világ finom. Éppen ezért egy világ durvaságát mindig az adja, hogy az anyagiasság vagy a lelkiség kerül-e előtérbe benne.

1111., Az események már azelőtt léteznek, hogy megtörténnének, s a korábbi vagy a mostani döntéseiddel kelted őket életre.

1110., Mindig csak annyi lelki terhet tegyél másokra, amennyit feltétlen szükséges.

1109., Lehet, hogy most nem emlékszel az előző életeidre, de mégis, most azokon az alapokon állsz, amit akkor felépítettél magadnak.

1108., Akit csak te szeretsz, ahhoz nem tartozol igazán. Lehet, hogy kísérned kell, de nem tartozol hozzá igazán.

1107., Muszáj elengedned egy olyan köteléket, melyet csak te tartasz. S épp ezt akarja tanítani a kötelék súlya, mely egyedül rád nehezedik.

1106., A legtökéletesebb eszköz, mellyel másokat taníthatsz, a saját példád.

1105., Okos ember az, aki a sors üzeneteiből olvasni tud, és bölcs az, aki azokat meg is fogadja.

1104., Senki sem születik le véletlenül abba a testbe, s azon körülmények közé, melyben él - még ha az okát teljesen csak odaát is tudja meg.

1103., A testnek csak üteme van, de a léleknek dallama is.

1102., Minél több emberrel találkozol, annál jobban megismered önmagad, hiszen mindenki más és mást vált ki belőled.

1101., Csak addig haragszol a sorsra, amíg rá nem jössz, hogy nem bántani akar.

tt1*1100., Sokszor az emberek könnyebben észreveszik mások hibáit, mint a sajátjukat. Persze, hiszen a másokéról elég csak beszélni, míg a sajátjukon dolgozni is kell.

1099., A csillagok olyanok, mint a szép emlékeid. Lehet, hogy a valóságban már nem is léteznek, számodra mégis tündökölnek a fényükkel.

1098., Olykor azt kívánnánk, bár ne lennének érzelmeink. Viszont épp az érzelmek azok, melyek emberré tesznek bennünket, s melyek által létezhetünk.

1097., Bárkivel is találkozol, segít neked azt az életutat járni, amit járnod kell. S az a legszebb az egészben, hogy te ugyanezt teszed vele.

1096., Azt hisszük, hogy bizonyos dolgoknak oly gyorsan kellene megtörténniük. Pedig egy egész örökkévalóság áll a rendelkezésünkre.

1095., Nem is az a legfontosabb, hogy milyen úton jársz, hanem hogy milyen emlékeket hagysz másokban, miután az utatok keresztezte egymást.

1094., A megoldandó feladatok, problémák elől sosem menekülhetsz el. Legfeljebb elodázhatod őket.

1093., Nem is gondolnád, egyesek mekkora áldozatot vállaltak azért, hogy te megélhesd, amit most meg kell élned.

1092., Van olyan, amikor valaki szól hozzád, de valójában odaátról üzennek neked, általa.

1091., Bár ugyanaz a lélek vagyunk, de mégis, minden életünkben többé-kevésbé más és más személyiség. Mint ahogy jelen életünkben is ugyanazok az emberek vagyunk, de mégis, minden emberrel szemben többé-kevésbé más arcunkat mutatjuk.

1090., Nincs olyan senki képzeletében sem, ami valaha ne lett volna, vagy valaha nem lehetne majd valóság.

1089., Mindenkinek hiányzik egy darab a szívéből. S ott van valakinél.

1088., Öröm nélkül nincs fájdalom, s fájdalom nélkül nincs öröm. Mindegyiket kell érezned ahhoz, hogy érezhesd a másikat is.

1087., Bármilyen fájó is az elválás, ez nem lehet ok arra, hogy ne találkozz senkivel.

1086., Ha nagyon mélyponton vagy, mindig gondolj azokra, akiknek még hozzád képest is sokkal többet kell szenvedniük. S az így érzett hála, emelni fog. Ha pedig még vigaszt is nyújtasz nekik, azzal még jobban emelkedsz majd.

1085., Ami most hiányzik, az legfeljebb a jelen életed hiányossága. A testedé, a testi életedé. De nem azé, aki valójában vagy.

1084., Valódi egyensúlyban és boldogságban csak akkor élhetsz, ha pontosan ugyanannyira szereted magadat, és szeretsz másokat is.

1083., A földi elméd felfogni sem képes, hogy milyen mérvű szellemi munka folyik a fizikai világ, s a testi életed színfalai mögött.

1082., Senki sem hal meg. Legfeljebb számodra, és csak az, akihez már nem kötődsz.

1081., Te most tudatosan nem emlékszel arra, amit erre az életedre vállaltál, s amiért leszülettél. Azonban van benned mélyen valaki, aki igen.

1080., Olykor azért kell közel kerülnöd ahhoz, hogy elveszíts valakit, hogy utána igazán értékelni tudd.

1079., Meglepődnél, ha tudnád, hogy a szellemi segítőid milyen sokat dolgoznak azért, hogy minden a sorsutad szerint történjen. Ha ezt olykor nem is segítségnek éreznéd, legkésőbb odaát annak fogod majd.

1078., Minden, amit elérsz, a te érdemed. Bár segíthetnek benne szellemi erők is, de ők is csak azért, mert egykoron kiérdemelted azt.

1077., Szinte mindent kihozhatsz abból, amire születtél, de szinte semmit sem abból, ami most nem a te utad.

1076., Aki benned él, sosem veszíted el. S aki benned él, odaát újra testet ölt számodra.

1075., A csalódás, a fájdalom nagyon mélyre húz, de soha nem látott drágakövek hozhatóak a felszínre vele.

1074., A lelked akkor gyógyul, ha ott vagy, ahol lenni szeretnél. De a gyógyulási folyamat akkor kezdődik, ha hálás vagy mindenért, amid van, s ha jót teszel másokkal.

31a.jpg

1073., Tisztelet. Hála. Elfogadás. Egy igazán gazdag világ építőkövei.

1072., Ha csak a fizikai világot fogadod el, az éppen olyan, mintha egy vitában csak az egyik felet hallgatnád meg. Mindkét esetben valótlan képet kapsz a tényleges valóságról.

1071., Amikor már végképp azt hinnéd, hogy nincs tovább, mindig jusson eszedbe: nem hogy most, de még a testi halálon túl is van tovább!

1070., Egy örök életű lélek vagy. Akinek most gondolod magad, s ami most történik veled, semmi ahhoz képest, aki valójában vagy, és ami valaha történhet veled.

1069., Sose felejtsd el, hogy a szenvedésed nem céltalan, nem véletlen és nem végleges. Ez segít túlélned.

1068., A mostani személyiségednek valóban csak egy élete van. Azonban te sokkal több vagy annál, mint akinek most ismered magad.

1067., Vannak olyan mondatok, melyek kulcsként kinyitnak benned egy egész könyvet.

1066., Ha kedves vagy, akkor nem védtelen vagy, hanem támadhatatlan.

1065., Valahányszor megbántasz valakit, a világából döntesz romba egy darabot, melyet neki újra kell építeni. Az építőanyagot azonban előbb-utóbb a te világodból kell majd szolgáltatnod.

1064., Álmodban nem a testedben vagy. S egy nagyon fontosat tanulhatsz ilyenkor. Bármi is történjék veled, te tovább létezel.

1063., A legszebb sorok a szeretetről szólnak, a legszebb képek pedig a természetről.

1062., Van valami, amit bár kézzel nem foghatsz meg, mégis súlya van. Ez a kimondott szó.

1061., Amikor azt hiszed, biztosan tudod, hogy mit gondol rólad valaki, akkor is nagyot tévedhetsz.

1060., Nem másoknál kell jobbnak lenned, hanem az eddigi önmagadnál.

1059., Valójában sosem fedezel fel új dolgokat, csak olyanokat, amelyek neked újak.

1058., Vannak olyan helyek, melyek bár a valóságban nem léteznek, de ahova álmaidban többször is visszatérsz.

1057., A különbözőség lehet megosztó, de lehet egyesítő is. Csupán attól függ, hogy mennyi megértés és elfogadás van bennünk.

1056., Csak olyan vehet körül, amivel feladatod van. S csak olyannal lehet feladatod, ami benned van.

1055., Különös érzés, amikor találkozol egy olyan személlyel, akit már rég láttál, s eszedbe jut, hogy éppen aznap reggel gondoltál rá, régóta először.

1054., Alig van annál nagyobb lépés, mint amikor egy lépést teszel egy olyan személy felé, akivel konfliktusod volt.

1053., Csak akkor ítélhetnél meg bárki mást, ha te teljesen tökéletes lennél? Még akkor sem, hiszen amíg bárki mást megítélsz, addig nem is vagy teljesen tökéletes.

1052., A hangodat könnyebb felemelned, mint a szívedet, de az előbbi csak lehúz, míg az utóbbi felemel téged is.

1051., Ha mást bántasz, mert téged is bántanak, akkor éppen olyan leszel, mint aki téged bántott.

1050., Van, amikor nem pont azért kell tegyél, amit annyira szeretnél, hanem valami olyat kell tenned, ami által kiérdemled azt.

1049., Észrevenni az Égiek üzenetét sokszor nem könnyű, de követni őket, olykor sokkal nehezebb talán.

1048., Annál inkább a lelked útját élted, minél jobban és minél több embernek hiányzol ott, ahol már nem vagy.

1047., Az eltávozott szeretteinket csak a szemünk elől veszítjük el, s csak átmenetileg.

1046., Az erőszak sosem szül békét, s a békesség sosem szül erőszakot.

1045., Olyan ne legyen mértéked, aki nem látja meg benned az értéked.

1044., A halállal véget ér a test, de folytatódik az, ami sosem ér véget.

1043., Legtöbbször azt látod a világból, amit a lelked sugall, hogy láss.

1042., Csak kimondani valamit kevés lehet, de megbeszélni valamit óriási dolog.

1041., Az életben kétféleképpen érinthet meg egy esemény. Vagy felkap és magával visz vagy maga alá gyűr és átrobog rajtad.

1040., Amíg itt élünk, addig sosem adhatjuk fel. Utána pedig rá is jövünk, hogy valóban sosem szabadott (volna) feladnunk.

1039., Lehet, hogy ebben az életedben nincs igazi családod, de akik tényleg az igazi családod tagjai, egy másik világból most is figyelnek téged, és szeretnék, ha tudnád, hogy nagyon szeretnek, de egy kicsit most nélkülük kell boldogulj.

1038., Számodra is létezik egy olyan személy, akinek a világot jelented. Bár nem találkozhatsz vele minden életedben, de olyankor odaátról figyel téged.

1037., Egy álmodat is érezhetsz nagyon valóságosnak, s az ébrenlétet is megélheted úgy, mintha álmodnál. Hisz e két állapotot csak egy fátyol választja el egymástól.

1036., Nincs olyan dolog a világon, amin keresztül ne kaphatnánk üzenetet odaátról.

1035., Úgy veszünk részt az életnek nevezett tanórákon, hogy mindannyian tanulók és tanítók is vagyunk egyszerre.

1034., Amit anyagi értelemben szerzel és építesz fel, bármikor elveszítheted, bármikor kicsúszhat a kezeid közül. Amit viszont a lelkeddel érsz el és benne hozol létre, az már örökké a tiéd marad.

30a.jpg

1033., Minden, ami történik velünk s melynek részesei vagyunk, egy sokkal nagyobb, életeken átívelő folyamat apró részei.

1032., Bár saját élmény hiányában nehéz a túlvilág elfogadása, de mégis gondolj bele: véletlenül a semmiből nem lesz valami, ami tökéletes.

1031., Ha valaki árt neked, akkor a harag és a bosszú helyett inkább azon gondolkozz el, hogy a sorsod miért engedte, hogy ez történjen veled.

1030., Sokat lépsz előre, amikor már nem másban, hanem magadban találsz kivetni és változtatni valót.

1029., Ha rosszat teszel, el kellene fogadnod, de ha jót teszel, hallgatnod kellene róla. Akinek kell, úgyis észreveszi majd.

1028., Az anyaghoz s az anyagiakhoz kötődhetsz, míg itt élsz, de nem ragaszkodhatsz. Te uralhatod, de az nem uralhat téged.

1027., Szólhatsz akárhány emberhez, megszólítani csak bizonyos személyeket tudsz.

1026., Az élet mindig csak jobb emberré szeretne nevelni bennünket. A sikere viszont már csak rajtunk áll.

1025., Pazarolni olyannal, amiben mások hiányt szenvednek, kétszeresen is pazarlás.

1024., Mindaz, ami bennünk van, szeretnénk kívülre is helyezni, szeretnénk azt átadni másoknak is. Hisz a lelkünk megosztásának igénye az egyike azoknak, amik emberré tesznek bennünket.

1023., Vannak olyan álmok, melyek azért érintenek meg annyira, mert tényleg megérintett benne valaki.

1022., Kívülről szemlélve csak elképzelni tudsz valamit. Valóságossá akkor válik, ha éled is.

1021., Eltávozott szeretteink talán nem tudnak mindent, de azt már igen, hogy kik vagyunk valójában, s hogy miért is kell itt legyünk.

1020., Az Égiek nagyon sokszor üzennek. Tulajdonképpen csak észre kellene venni őket.

1019., A sors addig küldi neked a véletleneket, ameddig rá nem jössz, hogy nincsenek véletlenek.

1018., Nem maga az esemény van elrendelve, hanem az esélyének mértéke.

1017., Ha másként tettél volna, akkor nem tanultad volna meg azt, amit neked kellett.

1016., Az élet sosem ajándékoz. Csak jutalmaz.

1015., Az élet mindig a tenyerén hordoz. Még ha olykor ökölbe is szorítja a kezét.

1014., A könny annak a jele, amikor a lélek túlcsordul.

1013., Az élet nemcsak a legjobb forgatókönyveket írja, hanem a legjobb tankönyveket is.

1012., Az anyagi vagyon sosem tulajdon. Hanem próbatétel.

1011., Nagy ismérved, hogy hogyan bánsz azokkal, akik tőled függenek.

1010., Az emberi elme, az állati elméhez képest nagyon magas szintre képes eljutni, de egyúttal annál sokkal mélyebbre is. S ebben a szabad akaratával dönt.

1009., A világ talán legkártékonyabb eszméje: amit akarok, véghez viszem mindenáron!

1008., A gravitáció a földön tart, a karma pedig a helyes úton.

1007., Ne gondold, hogy csak a szemeddel láthatsz. Hisz ha így lenne, akkor nem láthatnád éjjel az álmaidat sem.

1006., Menekülnél a világból, pedig bármikor te lehetsz az, aki valakinek a világot jelenti.

1005., A boldog szülő-gyermek kapcsolatok, a mély barátságok és a szerelem a bizonyítékai annak, hogy lehet valakit szeretni és elfogadni a hibáival együtt is.

1004., Nem szabad, hogy megkeményedjen a szíved, mert bár téged megvédhet a külső hatásokkal szemben, de a páncéljával végig sérteni fogja azt az utat, amin haladnia kell.

1003., Bármi megvásárolható egészen addig, míg nem kerülnek bele érzelmek. Onnantól fogva viszont megfizethetetlen lesz.

1002., Mindenki csak abból tud igazán táplálkozni és költekezni, amit saját maga átélt.

1001., Ha álmodban egy érintést nagyon valóságosnak élsz meg, akkor láthatod, hogy akivel szeretitek egymást, akkor is megérinthet, ha távol van, s akkor is, ha odaát.

1000., Az érzelmek mindig ott kezdődnek, ahol a szavak már elfogytak.

999., Nem az az erősebb, aki erőszakkal szerez meg valamit, hanem az, aki eléri, hogy szeretettel adják neki oda.

998., A testednek van kezdete és vége, a lelked azonban örök. Mivel álom közben nem a testedben vagy, nem a testeddel létezel, így nem véletlen tehát, hogy akkor tiéd a végtelen.

997., Több oka is van annak, hogy a túlvilág nem fedi fel magát teljesen és mindenki előtt. Az egyik, hogy akkor sokan nem értékelnék annyira a testi életüket, mint amennyire értékelniük kellene azt.

996., Egyre jobban megismerhetsz valakit, amikor jóban vagytok, de az igazi jellemére akkor fogsz rájönni, ha haragszik rád.

995., Az álom a lélek csókja, hogy emlékeztessen, nem csak a testedben élsz.

994., Úgy az igazi fent lenni, ha tudod, milyen volt lent.

29a.jpg

993., Nincs annál szebb, mint amikor valaki szavak nélkül megért. Talán csak az, amikor válaszol is rá.

992., Tanulni egyedül is tudsz, de fejlődni csak akkor, ha másokkal is kapcsolatban vagy.

991., Az életben sokszor találkozhatsz különleges ajtókkal. Melyeken ha átlépsz, visszafelé már nem ugyanoda vezetnek.

990., Amikor valaki, aki nagy segítséged lenne, eltűnik az életedből, az azért van, mert most egyedül kell megbirkóznod a problémáddal.

989., Nem változtathatsz azon a szerepeden, amit vállaltál, s amiért leszülettél. De eldöntheted, hogy milyen alakítást nyújtasz benne.

988., Amikor úgy érzed, az élet kényszerít, akkor csak a sorsutadon akar tartani.

987., Csak a testnek van szüksége pihenésre, a léleknek sosem. S minél több álmodra emlékszel, ez annál nyilvánvalóbb lesz számodra.

986., Olykor az Égiek több embert is megmozgatnak érted. Olyankor ezt észreveszed. És érzed.

985., Egy angyali lelket könnyen felismersz. Mellette mindig úgy érzed, hogy még maradnál.

984., Ha letérsz a fő utadról, hirtelen nehezebbé válik minden, hisz nem azt teszed, amire a képességeidet hoztad.

983., Minden, amit a világban megélsz, áthalad a belső világodon, és abban a formában nyilvánul meg számodra.

982., Ha valamit sokáig nem enged a sorsod, de továbbra is szeretnéd, s nem ártasz vele, akkor ne add fel. A sorsod talán csak a megfelelő időre vár.

981., A tested csak addig tiszteld meg, amíg él.

980., Csak addig szenvedsz, ameddig szenvedést okozol, illetve amíg ezen tetteid hatása tart.

979., Nem az a legnagyobb baj, ha haragszol valakire, hanem az, hogy ha a haragod tartós.

978., Fontos, hogy rendszeresen elvonulj, de nem élhetsz örökké elvonultan sem. Az elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmaznod kell, melyhez muszáj, hogy emberekkel légy kapcsolatban.

977., Az igazán mély kötődések a síron túl is folytatódnak.

976., Bármit nem hozhatsz ki az életedből. Csak azt, amire születtél.

975., Azért bánnak veled rosszul, hogy megtanuld, soha nem szabad így bánni mással.

974., Az élet értelmén többnyire akkor gondolkodsz el, ha nehézségbe ütközöl.

973., Amikor minden kötél szakad, ne felejtsd el, hogy a kötél az anyagi világ része, te viszont a szellemi világhoz tartozol.

972., Az eltávozott szeretted megérti a fájdalmad, de mindennél jobban szeretné, hogy tudd azt, amit már ő is. Hogy az elválásotok csak átmeneti.

971., A testi létünk legnagyobb fájdalma, hogy nem látjuk a szellemi létünket. Mégis így kell lennie, hogy kellően ide tudjunk figyelni.

970., Ha csak két lehetőséged van, de te inkább azt választod, hogy magadnak okozol fájdalmat, minthogy másnak okozzál, akkor az egyik legnehezebb próbatételt teljesítetted.

969., A léleknek a szeretet olyan, mint a testnek a víz. A létezése nem képzelhető el nélküle.

968., Ha megbántasz valakit és utána nagyon fáj a lelkiismeretednek, akkor egy kis ízelítőt kapsz a legfontosabb tanításból, miszerint ha mást bántasz, valójában magadat bántod.

967., Még ha nem is szereted magad, mindig gondolj bele, hogy téged viszont van, aki mindennél jobban szeret. Még ha most nem is láthatod.

966., Ha kinevetnek azért, amit teszel, de azzal jót teszel másnak, akkor mindenképpen csináld tovább.

965., Lehet, hogy olykor túl durván adja át neked valaki azt, amit szeretne. Viszont lehet, hogy valójában épp így van rá szükséged.

964., A test születik, él és meghal. A lélek pedig utazik. Testi és lelki világokon át.

963., Az élet nagy kérdéseire a válasz benned van. Azt mástól, legfeljebb csak a saját véleményével karöltve kaphatod meg.

962., Azért fáj annyira, mert bezárva érezzük magunkat ebbe a testi életünkbe és azt hisszük, hogy a láncai sosem hullnak le.

961., Még ha mindenki bolondnak is tart, akkor sem biztos, hogy tényleg az vagy. Olykor olyan dologról derül ki, hogy igaz, amiben sokáig senki sem hitt.

28a.jpg

960., Bár a múltad és a jövőd jelenleg rejtve van előtted, annyit mégis érezhetsz belőlük, amennyi most a jelenedhez kell.

959., Ha nem csak a fizikai világot látod, furcsán nézhetnek rád azok, akik csak azt látják. De ez nem a te hibád.

958., A harag lehet tartós egy életen át is akár, de életeken átívelően képtelen fennmaradni.

957., Valójában, bárhol és bármikor lehetnek szellemek, de többnyire ott vállnak nyilvánvalóbbá, ahol érzékelni is képesek őket.

956., Minél inkább túl tudsz látni a fizikai világon és a mostani életeden, annál inkább fogod tudni érteni is azt.

955., A legfontosabb, amiért még itt vagy, és amiért még sokszor itt leszel, hogy megtanulj mindenkit szeretni.

954., A magadba vezető úton sokszor vastag falakat kell áttörj, de megéri az erőfeszítés azért, amit ott találsz.

953., Sok tanárod van az életben, s az egyik, kinek sokat köszönhetsz, úgy hívják, hogy fájdalom.

952., Mindenkinek szüksége van az én-időre. Aki nem adja meg magának, arról az élet gondoskodik, hogy megkapja.

951., Fontos, hogy szeretettel megfogalmazd a kritikád, de még fontosabb, hogy az elismerésedet is, sőt, azzal kezdjed.

 

Medek Tamás

spirituális író

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://thoomas26.blog.hu/api/trackback/id/tr6316350766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása