Spirituális gondolataim - 10. rész
2021. március 31. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 10. rész

Kedves Olvasó! E bejegyzés a 'Spirituális gondolataim - 9. rész' folytatása, melyet ide kattintva érsz el.

E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.)

 

 

167.jpg

950., A világ nagy színezőkönyvét a benne élő lelkek töltik ki, melyben a tetteik adják a színek erősségét, a hozzá kapcsolt érzéseik pedig magát a színt.

949., Világot formálni, igazán csak érzelmekkel lehet. A lesújtókkal rombolhatod, a tisztákkal építheted.

948., Testnek is, léleknek is lételeme a szabadság. A testnek a mozgás, a léleknek pedig az alkotás szabadsága.

947., Az életed egy gondosan összeállított gyógyszer, mely a gyógyulásod felé visz, akkor is, ha nagyon keserű.

946., Két szemszögből tűnik minden egyszerűbbnek. Kívülről és odaátról.

945., Amit egyszer felépítettél, valójában sosem rombolhatod le teljesen, sosem tüntetheted el. Mindig csak átépítheted.

944., Bármi is történjék, előbb-utóbb minden lélek hazatér. S mivel akik közel vannak egymáshoz, egy az otthonuk, végül találkoznak is egymással.

943., Minél többet figyelsz befelé, minél jobban elmélyedsz magadban, annál több békére lelsz.

942., Bármilyen rossz is az életed, ha másokban jó érzéseket hagysz, akkor már megérte, hogy itt éltél.

941., Mindent meg tudsz vásárolni, amiben nincsenek érzések, és semmit sem, amiben vannak.

940., Nem az a kérdés, hogy min keresztül kell tanulnod, hanem az, hogy mit tanulsz belőle.

939., Látni azt tudod könnyebben, aki ott van melletted, de észrevenni csak azt tudod igazán, aki nincs ott.

938., Minden viszonyítás, és az egyéni élet által formált nézőpont kérdése. Amibe az egyik ember szinte belerokkanna, az másnál a mindennapok része.

937., Nem az a legerősebb, aki a végsőkig harcol az álmaiért, hanem aki képes őket átmenetileg feladni, ha a sorsa arra kéri.

936., A legnagyobb dolgokat kívül, de a legfontosabbakat belül találod.

935., A legkisebb dolgokból lehetnek a legnagyobb élmények. Csak add át magad nekik, s hagyd, hogy megtörténjen.

934., Amit csak kívülről nézel, sose hidd, hogy azt tényleg látod is. S amit csak kívülről látsz, sose hidd, hogy azt tényleg érzed is.

933., Ez az életed csak egy a sok közül, melyet azért választottál, mert jelenleg a lelkednek ez a sorsút eredményez olyan felismeréseket és tanításokat, melyekre most szükséged van, hogy tovább haladj az utadon. 

932., Mindannyiunknak vannak segítségei az életben, melyek ha figyelünk rá és észrevesszük, segítenek túlélni.

931., Bármit is teszel, ha neked is eljön majd az időd, odaát ugyanolyan megértéssel és szeretettel fognak téged is fogadni, mint bárki mást. Nyilván, ahogy éltél, az mérlegre kerül, s a következményeit vállalnod kell, de nem büntetésként, hanem szerető, tanító céllal. 

930., A remény épp oly halhatatlan, mint a lélek maga. Amíg a lélek él, addig a remény is élni fog. S mint ahogy a lélek is túléli jelen testi életét, úgy a remény is követi, életeken át.

929., Amikor valami rosszban felfedezed a jót, akkor valami nagyon fontosat értettél meg.

928., A lélek egyik legnehezebb próbája, hogy anyagi gazdagon is megtartsa, a lelki gazdagságát.

927., Akkor leszel a leggazdagabb, amikor nem marad másod, mint a szíved és a lelked.

926., Bántani valakit sokkal könnyebb, mint megérteni őt. S a legtöbben a könnyebbik utat választják.

925., Az életed kizárólag neked készült. Csak te mehetsz rajta végig, és minden ami, vagy aki út közben vár rád, csak rád vár úgy, ahogy találkozol velük.

924., Ha másokkal jót tettél, Isten tud róla. S ez éppen elég.

923., A remény, a hit, s a minél mélyebb meggyőződés, hogy az eltávozott szeretteinkkel találkozunk még, segít egy élhetőbb életet élni.

922., Ha lelkileg mélyponton vagy, s úgy érzed, egyedül maradtál, mindig gondolj rá, hogy abban a pillanatban is ott áll melletted egy szellemi segítőd, aki büszke szeretne rád lenni.

921., Valójában senki sem az ellenséged. Csak addig tartasz annak valakit vagy valamit, amíg rá nem jössz, hogy mihez segít vagy segített hozzá.

920., Akivel szeretitek egymást, legyen a világ bármely pontján vagy bármelyik világban, ebben a pillanatban is ott van melletted.

919., Az ész felejthet, de a lélek mindent megőriz.

918., Olykor úgy érezzük, hogy egy létező dolgot nagyon eltúloznak mások. Ez azonban érezteti velünk, hogy milyen helytelen is az, amikor mi túlzunk el valamit.

917., Bármit is teszel valakivel, titokban legfeljebb a test haláláig maradhat.

166.jpg

916., A túlvilág egyik legfontosabb üzenete, hogy higgy benne, s hogy merj róla beszélni.

915., Addig érzed az életed rossznak, amíg el nem veszíted belőle azt a jót, amit addig észre sem vettél.

914., A világon az összes, egymásnak okozott rossz azért történik, mert nem tudjuk vagy éppen elfelejtjük, hogy bármit teszünk mással, azt magunkkal is tesszük.

913., Két dolgot tarts mindig szem előtt. Mindenkivel egy vagy, de nincs senki más, aki pont úgy élné meg a világot és az onnan érkező hatásokat, mint te.

912., Ha egészen közelről megnézzük, nincs két egyforma hópehely. Azonban ahelyett, hogy taszítanák, bántanák egymást, inkább szépen összehangoltan egy gyönyörű havas tájat alkotnak.

911., Minél rosszabb időket élünk, annál inkább igényét érezzük annak, hogy a túlvilág felé figyeljünk. Hisz minél távolabb kerülünk az otthonunktól és attól, ahogy ott éltünk, annál jobban vágyunk és gondolunk rá.

910., Aki szándékosan árt neked, valójában csak eszköz az Égiek kezében, mert az általa nyert tapasztalás a sorsutad része. Ha ezt megérted, hálát és megbocsájtást érezhetsz, és jóval fölé emelkedsz annak, aki bántott.

909., Minél mélyebb bizonyosságot kapsz az életed során a túlvilág létezését illetően, annál nagyobb segítség az neked a mindennapjaid megélésében. Így minél inkább megmutatja magát neked a szellemvilág, annál nagyobb áldásban lehet részed.

908., Folyamatosan haladni csak azon az úton lehet, ahol másokkal és magaddal jót teszel. Minden más csak zsákutca, ahonnan előbb-utóbb vissza kell fordulnod.

907., Ha egy sötét szobában, ahol mások is vannak, villanyt kapcsolsz, akkor azok is fognak érezni változást, akik nem nyitják ki a szemüket, hiszen a csukott szemhéjon is szűrődik be némi fény.

906., Ha valaki egy halál közeli élményében vagy álmában olyat tud meg egy eltávozott szerettétől, amit máshonnan nem tudhatott volna, akkor az - számára legalábbis - meglehetősen bizonyítja a túlvilág létezését.

905., Van úgy, hogy hiába váltottad meg a világodat, a lecke, amellyel még nem végeztél, visszaköszön.

904., Általában nagy dolgokat képzelsz el az életfeladataid mögé, holott "csak" az a dolgod, hogy légy jó másokkal és légy az másoknak, aki vagy.

903., Az a legkülönlegesebb abban, ha találkozol valakivel, hogy neked éppen vele kellett találkoznod, neki pedig éppen veled.

902., Ott van a családod, ahol szeretsz és viszontszeretnek. Az otthonod pedig ott van, ahol a családod is.

901., A lélekfejlődés folyamatos és az önzőségből az önzetlenség felé halad. S ebben a folyamatban amit már elért egy lélek, azt mindig tovább viszi magával a következő életére.

900., Előző életünk emlékei nem törlődnek, csak jelenleg, a legtöbb esetben és közvetlenül nem elérhetőek számunkra. Ugyanúgy velünk vannak most is, és bizonyos tudatállapotokban, bizonyos érzések mentén, többé-kevésbé hozzáférhetőek is.

899., A múlt emlékei az alap, melyre építkezünk, és a jövő lehetőségei, reményei azok, amivel építkezünk.

898., Az, hogy véget ér egy állapot, egy időszak, csupán látszólagos. Valójában csak átmegyünk egyikből a másikba.

897., Az, hogy más színben lásd a világot, a problémáidat, sokszor nem egy folyamat, hanem egy pillanat műve. Vagy egy találkozásé valakivel, aki igaz tükröt tart neked.

165.jpg

896., Senki sem képes ártani neked, hisz aki árt is, valójában mindig hozzá segít valamihez.

895., Ha csúnyán megítéltek mások, amikor egyébként is a padlón voltál, az egy dologra biztosan jó volt: arra tanított, hogy te soha ne ítélj meg másokat.

894., Van, amikor egy valamit sokat szidsz, aztán az élet egyszer csak megmutatja a hasznos oldalát is.

893., Ha siettetsz vagy erőltetsz valamit, sosem érik be az igazi gyümölcse.

892., Amiért rohannod, kapkodnod kell, valójában nem rád vár.

891., A világ legerősebb emberei azok, akik másokat képesek lelkileg felemelni.

890., Komoly kihívás kedves lenni valakivel, aki úgy érzed, veled nagyon nem az. De az egyik legfontosabb kihívás is egyben.

889., Minél kevesebb segítséget kell igénybe venned másoktól valamihez, annál inkább a te utad az.

888., A különös véletleneknek lehet konkrét, személyre szóló jelentése is, de általánosságban mindegyik azt üzeni: hogy vedd észre, több a világ és benne te magad, mint amennyit most tapasztalsz belőle.

887., Bár a legtöbben meglehetősen élethű alakítást nyújtanak a testi élet színpadán, de attól az még egy színdarab marad.

886., A boldogság egy végállapot, melyből tovább haladni senki sem kíván. Ezért a legtöbbet fejlődni és tanulni, csak az oda felé vezető úton lehetséges.

885., A viszontlátás örömét sosem ismernéd meg, ha nem lennél valamennyit távol attól, akit szeretsz.

884., Ami változatlan, az először unalmassá válik, aztán pedig halottá. A változás maga az élet.

883., Minél erősebb érzelmi szállal kötődsz kölcsönösen valakihez, annál biztosabb, hogy életeken átívelően is felismeritek egymást és egymásra találtok.

882., Bármilyen szép a tett, a szó, a gondolat, hiába, ha a szándék, ami mögötte van, azt sugallja, hogy félj, hogy elítélj, hogy ne szeress.

881., Olyan rendezettség és tervszerűség van a természetben, a világegyetemben - tehát ne gondold, hogy pont a te életed lenne véletlen és céltalan.

880., Nem az a legfontosabb, hogy mit adsz másoknak, hanem az, hogy milyen szándékkal adod.

879., Azért szép a fehér karácsony, mert a frissen hullott hó, a makulátlan tisztaságával jól jelképezi, hogy milyennek kell lenni a szeretetnek is.

878., A legnagyobb ajándékot nem masnival átkötve találod, hanem magadban és egymás között.

877., A karácsony látszólag csak a naptárban van. Valójában azonban bárhol ott lehet, ahol két lélek között megszületik a varázs.

876., A legjobb iránytű a lelkünk maga, a belső hangjával.

875., Annyi mindent megértett már az ember a világról, saját magáról, csak még éppen a legfontosabbat nem. Hogy azt tegye mással, amit szeretné, ha vele tennének. De amíg ezt is meg nem érti, még itt kell lennie.

874., Bizonyos fájdalmas helyzeteid mögött a szellemi segítőid állnak, akik csak megóvni szeretnének attól, hogy letérj az utadról.

873., Akik hatalmon vannak, a legtöbb esetben belebuknak abba, hogy így is emberségesek maradjanak, s elnyomják azokat, akik felett uralkodnak. A karma által azonban előbb-utóbb felettük uralkodnak majd hasonlóképpen, s ezáltal tanulhatnak korábbi hibáikból.

872., A szerepedet azért kapod az életben, hogy éld meg, s nem azért, hogy küzdj ellene.

871., Sosem véletlen, ha valamit szeretsz csinálni és jól is csinálod. S ha nem ártasz vele, akkor azt kell csináld.

870., Vannak pillanatok, melyekbe beleborzongsz, és érzed, hogy ez nem véletlen volt. Csak nézel döbbenten és tudod: ezt valakik irányították odafentről.

869., Soha ne utáld magad azért, amilyen vagy. A mostani életutadhoz és a szükséges próbatételeidhez éppen ilyen személyiségnek kellett lenned.

868., Senkit nem bánthatsz azért, mert bármiből is kevesebb jutott neki, mint neked.

867., Millió törvény és rendelkezés létezik a földi világban. Azonban ha mindenki azt tenné másokkal, amit szeretne, ha vele tennének, akkor egyre sem lenne szükség.

866., Nem szabadna úgy növekednünk, hogy mások a mi növekedésünk miatt ne tudjanak.

865., Sosem tudhatod, hogy akivel álmodtál, nem azért szerepelt-e az álmodban, mert gondolt rád.

864., A mély beszélgetésektől emelkedhetsz magasba, de a fennhangtól visszaeshetsz.

863., Minél nagyobb hatalom van a kezedben, annál nagyobb erény, ha jó tudsz maradni.

164.jpg

862., Az indulatokat nem szabad elfojtani, ha már megszülettek. Inkább arra kell odafigyelni, hogy ne szülessenek meg vagy ne szülessenek meg legközelebb.

861., Ha valami nem történik meg, amiben hittél, akkor valóban igaz, hogy csak azért nem történhetett meg, mert nem hittél benne igazán. Azonban az, hogy miben, mennyire vagy képes hinni, már egyéni képességedtől függ. Az egyéni képességeid pedig a leendő sorsutadat szolgálják.

860., Olykor nem az a csoda, hogy nem bírsz elszakadni valakitől, hanem az, ami közöttetek van.

859., Akkor vagy a helyes úton, ha olyan vágyaidat követsz, amivel nem ártasz másoknak.

858., Ne feledd, a lélek sosem hal meg, mert elpusztíthatatlan. S te a lélek vagy.

857., A sors nem mindig azért gátol valamiben, mert nem akarja, hogy megtedd. Olykor csak azért, mert még nem jött el a megfelelő ideje.

856., Az életünk egy nagy hangverseny, melyben a sors a karmester, s mi vagyunk a zenészek. Bár megírt a dal, megírt a kotta, és a hangszerünk is adott, de mégis... rajtunk múlik, hogy azt a dalt, és azt a hangszert hogyan szólaltatjuk meg.

855., Inkább értékelj valamit, mielőtt a sors tanítana meg értékelni.

854., Minél többször meglátod odaát, hogy hogyan élhetted volna jobban az életed, annál inkább helyes döntést fogsz hozni a következő életedben.

853., Bár most a legtöbb esetben nem emlékszel az előző életeidre, viszont minden korábbi esemény és találkozás lenyomata ott van benned, melyet érzések szintjén tapasztalhatsz is.

852., A tömegben érzett egységélmény nem más, mint ízelítő abból, amikor odaát átérzed, hogy mindenkivel egy vagy.

851., Minél többet tudnak rólad mások, annál sebezhetőbb leszel, viszont annál kevésbé kell a jövőben hazudnod és megjátszanod magad.

850., Amennyire nagyon szeretnéd, hogy csak egyszer láthasd egy eltávozott szeretted, ő éppen annyira szeretné, hogy tudd: sokszor láthatod még őt, ha eljön az ideje.

849., Amint valakin bosszút akarsz állni, kilépsz a szerepedből. Ne feledd el, te nem a tanár vagy, hanem egy osztálytárs.

848., Soha ne felejtsd el, hogy az őrangyalod mindig veled van, mindig melletted áll. S bár nem segíthet mindig úgy, ahogy szeretnéd, de ott van melletted. Szó szerint melletted.

847., Bár minden tanulható, de mégsem lehet bárkiből bármi. Csak az lehetsz, akinek leszülettél, s ha teszel is érte.

846., A túlvilágról végtelen féle módon érinthetnek téged, üzenhetnek neked. Olykor csak annyi kell hozzá, hogy észre vedd.

845., Ha most nagyon hiányzik valami az életedből, de mégsem érheted el, akkor ez egyrészt arra tanít, hogy egy következő életedben jobban becsüld a kevesebbet is belőle, másrészt pedig, hogy majd ne is ess túlzásba vele.

844., Ha hiszel a véletlenben és a szerencsében, akkor a testedhez kötődsz, de ha nem hiszel bennük, akkor már a lelkedhez.

843., Még akkor is csalhat a látszat, amikor már végképp nem gondolnád. Ne érezd naivságnak tehát, folyton bízni a jóban.

842., A sorsod minden olyan ellen küzdeni próbál, ami nem szolgálja azt az életutat, amiért most lejöttél.

841., Bárkivel is találkozunk, nekünk vele találkoznunk kellett, s neki is velünk. S a találkozás mindkettőnk részére tanítást, tapasztalást és fejlődési lehetőséget hordoz.

840., Valójában semmi sem Isten ajándéka, a létezésünkön kívül. Minden azért történik meg velünk, mert egykoron (életeken átívelően) azt kiváltottuk.  

839., Nagyon fontos, hogy merjünk beszélni a túlvilágról és ha vannak, a spirituális élményeinkről. Lehet, hogy sokak megmosolyognak bennünket, de még többen lesznek azok, akiknek bátorítást, erőt és megnyugvást adhatunk általa.

838., Mindenki más és más céllal van itt a Földön, de egyikőnk célja és küldetése sem fontosabb vagy kevésbé fontosabb másoknál. Egy műtétnél is épp úgy meghalhat a beteg, ha nincs sebész, de akkor is, ha nincs szakszerű takarítás.

837., A fájdalmadban ne a kiutat keresd először, hanem a tanítást. S ennek megértése megadja a kiutat is.

836., Éjjel mindig abból költekezel, amit nappal megkerestél.

835., Az igazi értékeket sosem fogod megtalálni az anyagban. Csak a lélekben. Másokéban és a sajátodban.

834., Ha tudnád, hogy mennyit segít neked, aki árt, sosem haragudnál rá.

833., A boldogság a lélek érzése, ezért igazán csak lelki dolgok válthatják ki, anyagiak nem.

832., Vannak, akik nem tartanak veled tovább. De csak azért, mert a lelkük más utat jelölt ki számukra.

831., Ahogy az arc sem szeret maszk mögé bújni, úgy a személyiség sem szereti, ha álca mögött kell élnie.

830., Az élet minden ételének receptje elérhető számodra. De csak bizonyosak hozzávalóihoz juthatsz hozzá.

829., Valami egészen különlegeset élsz át, amikor folyamatosan úgy érzed, még mindig maradnál egy picit.

828., A legfontosabb, amit egy eltávozott szeretted üzenne neked: itt vagyok, élek és várni fogok rád!

827., Vannak olyan emberek, akiknek mintha nem is lenne lelkük. Persze nekik is van, de jelenleg ők mélyen az anyagba zárták.

826., Ha lelkileg süllyedsz, magaddal ránthatsz másokat is, ha emelkedsz, emelheted őket. Mindenki egyfajta színt bocsájt ki magából, mellyel többé-kevésbé befest másokat is.

825., Olykor amit nem vagy képes magad megtenni, a sors végzi el helyetted.

824., Ha olyan jó lenne itt a fizikai világban, talán sosem ébredne fel a vágy, hogy jobban megismerjük a másik világot.

823., Az álmaid a legtisztább tükörképek mindarra, amik benned vannak.

822., Akivel igazán szerettétek egymást, sosem váltok el végleg, hisz az a szeretet túlmutat a jelen életeteken. Ti nem most találkoztatok először és nem is utoljára.

821., Testben élve lélekként gondolkodni, nagy kihívás. Mégis ez lenne a cél.

820., Ha egy régóta éhezőnek egy falat ételt is adnak, van szabad akarata, hogy elfogadja-e vagy sem? Igen. Ám elrendelt szinte előre, hogy el fogja fogadni? Igen.

163.jpg

819., Úgy is oda tudod adni valakinek a világot, hogy hozzá sem értél semmihez.

818., Sosem tudhatod, mikor lép az életedbe valaki, aki meglátja benned azt, amit te sosem vettél észre.

817., Egyetlen könnycsepp sokszor több szavat rejt, mint a legvaskosabb könyv.

816., Van amikor azt hisszük, építjük valaki világát, közben meg romboljuk.

815., A fájdalom nagyon mélyre húz, s azért nem vagyunk képesek addig messze látni, amíg benne vagyunk.

814.,  Bár fontos, de nem az a legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődj, hanem az, hogy amilyen szinten éppen vagy, onnan a legtöbbet tudd nyújtani másoknak és magadnak.

813., A változás az egyik leghatalmasabb erő. Mindent érint, s miután megérintett valamit, az soha nem lesz képes ugyanazt a formát felvenni.

812., Az élet is egy vizsga, ahol sosem tudhatjuk, hogy milyen feladatsort kapunk, de abban mégis biztosak lehetünk, hogy azok az eddigi tanulmányainkra épülnek.

811., Soha nem a világ dől össze, csak a világod.

810., Van, ami sosem pihen: a világ és az azt formáló gondolatok.

809., A nagy tüzek bár látványosak és erősek, de hamar fel is tudnak égetni mindent.

808., Az álmok, gyermeki próbálkozásai a világok és valóságok teremtésének.

807., Azáltal ismered meg egyre jobban magad, ahogy a veled megtörténő eseményekben viselkedsz, s így láthatod meg azt is, hogy miben kell még fejlődj.

806., A túl sokat és a túl keveset annyiszor kell megélned, míg rá nem jössz, hogy egyik sem jó. S így jutsz az épp elég eléréséhez.

805., Egyeseknek sokkal több van a kelleténél, mások nyomorognak, pedig mindenkinek kerülne épp elég. Azonban az épp eléghez a bőségen és nyomoron keresztül vezet az út.

804., Ha valaki túlzásba visz valamit, akkor az az illetőt minősíti és nem azt a valamit.

803., A túlzott ragaszkodással börtönbe zárod a ragaszkodásod tárgyát, mely folyton kitörni készül majd belőle. A kitartásért tehát szabadságot is adnod kell.

802., Végül mindig saját magadra kell hallgass, hiszen a lelked útját rajtad kívül senki sem ismerheti.

801., Nem elég, ha mindenki megbocsájtott neked, magadnak is meg kell. Ha nem bocsájtottak meg neked, magadnak akkor is meg kell.

800., A figyelmed energia, s amire irányítod, annak a létezését erősíted.

799., Az, aki most vagy, a létezésed könyvének csupán egy újabb lapja. S bár mindig is egy különálló lap maradsz, de egyúttal eggyé is válsz a könyvvel, s annak egy pótolhatatlan része leszel.

798., Ami egykoron valóság volt, idővel olyanná válhat, mintha csak álmodtad volna.

797., Bár különálló vagy, de mégis egy.

796., Ha egy borús szívben csak egy apró igazgyöngy is van, attól még az is igaz és az is gyöngy.

795., Mindig a járható út van középen, melyet a kevésbé járható és a járhatatlan szegélyez.

794., Lehetsz akármilyen mélyen, a fény előbb-utóbb utat tör hozzád.

793., Nem a mássággal van a baj, hanem azzal, ha nem teremtünk összhangot.

792., A zene épp olyan a fülnek, mint a szemnek a virágok.

791., Az életünk könyvében folyamatosan tovább lapozunk, de ki nem téphetünk egy oldalt sem.

790., A legerősebb ember is gyenge még valamiben.

789., Még ha úgy is érzed, hogy jogosan bírálsz valakit, mindig tedd fel magadban a kérdést: a helyében te biztos, hogy tudnál másként tenni?

788., Mindannyian cipelünk valamilyen terhet, és mindannyiunknak jól esik, ha megoszthatjuk másokkal a súlyát.

787., Ugyanazt az embert nem találhatod meg senki másban. De azt az embert sem találhatod még egyszer, aki te voltál vele.

786., A világ egyik legegyedibb létezője, a valakivel együtt töltött idő.

785., Ne bántsd magadat, hisz az éppen olyan, mintha mást bántanál.

784., Hogy véghez vigyél magadban egy fontos változtatást, ahhoz be is kell lásd igazán, hogy miért kell azt megtedd.

783., Nem tudsz a világon olyan messzire utazni, mint amennyire saját magadban.

782., Olykor nagyon fáj, ha egy csodát nem élhetünk tovább, pedig hálásnak kellene lennünk, hogy egyáltalán élhettük.

781., Úgy érzed, már nem követnéd el ugyanazt a hibát, mint legutóbb? Látod, éppen azért kellett akkor elkövetned, hogy most így érezd.

780., Talán sosem voltunk még ennyire gazdagok és ennyire szegények egyszerre.

779., Vannak, akik sosem tapasztalnak szellemi tevékenységet, míg mások rendszeresen. Nekik az átlagosnál érzékenyebb az ez irányú észlelésük, és ezt a szellemek is érzik.

778., Az egyik legértékesebbet adják neked, amik és akik a reményt adják vissza.

777., Ha nem tudsz letenni egy rossz tulajdonságod, a sors abból is előnyt farag és eszközül felhasználja a létezésben: például érintkezésben leszel olyanokkal, akiknek ez a tulajdonságod kell a tapasztalásukhoz.

776., A jó tett olyan manapság, mint a szomjazónak a friss víz. Már egy egészen kevés is nagyon sokat jelent belőle.

775., Könnyű elfogadni, aki hozzád hasonló, könnyű szeretni, aki viszont szeret, s könnyű boldognak lenni egy gondtalan életben. De ez olyan, mintha úgy vizsgáznál, hogy közben végig súgnák a megoldásokat.

774., Ha még nem tudsz mindent, nem meglepő, ha az iskolában vagy, s ha még az iskolában vagy, nem meglepő, ha nem tudsz mindent.

773.,  Némi segítséget dolgozatírás közben is kaphatsz, főként olyat, ami nem mondja meg a konkrét választ, de afelé lök, hogy magadtól is eszedbe jusson az.

162.jpg

772., A spirituális tanítások egyik legfontosabb üzenete, hogy nem vagyunk azonosak a testünkkel, a létezésünk attól független. Jelen életünkben általa nyilvánulunk meg a fizikai világban, de léteztünk annak megfoganása előtt és létezni fogunk annak halála után is.

771., A vitáink jó része abból fakad, hogy annyira különbözőek vagyunk, így ugyanazt a helyzetet, egymástól akár teljesen eltérően is megélhetjük.

770., Nem a csillagok közé megyünk, de azokon keresztül.

769., Lehetnek az életedben olyan személyek, akik azonnal képesek lerombolni azt, amit addig elértél magadban. Bár a sors azért küldi őket számodra, hogy meglásd, mennyire vagy erős, de ha úgy érzed, hogy még gyenge vagy velük szemben és ha van rá módod, akkor inkább kerüld el őket.

768., Sokszor annyira várunk egy konkrét üzenetre, ám olykor olyan módon kapjuk meg azt, hogy talán elsőre észre sem vesszük, hogy az éppen egy üzenet volt.

767., Ember hagyhat viszonzatlanul jó cselekedetet, de Isten sosem.

766., Amilyen keveset látunk a szemünkkel a világból, oly kevéssé értjük az elménkkel, hogy mi miért történik velünk.

765., Egyensúlyban akkor vagy, ha a lábad a földön, a tekinteted pedig a csillagok között van.

764., Minden élethelyzeted egy újabb és újabb lehetőség arra, hogy egyre jobb legyél.

763., Amikor valaminek valóban eljött az ideje, el sem fogod tudni téveszteni.

762., Az álmainkban, valóság és képzelet között, egy vékony fátyol van csupán.

761., Senkit és semmit nem veszíthetsz el véletlen és végleg. Idővel az okát megérted, a veszteséged pedig visszakapod.

760., A véletlenek csak szétszórt kavicsok lennének, melyeket az ok-okozat állít össze járható úttá.

759., A körülményeid a zár, a hozzáállásod pedig a kulcs. Ha pontosan illeszkedsz a körülményeidhez, akkor az ajtó kinyílik és tovább mehetsz.

758., Elképesztő erőszakos tettek is vannak a világban, melyeket az emberek pontosan annyi energiával hoznak létre, mint amennyivel elképesztően megérintő dolgokat is tehetnének.

757., Ha csak egyszer láthatnánk azokat, akik értünk vannak, de a szemünknek láthatatlanok, rögtön bizakodás lépne a félelmünk helyébe.

756., Bizonyos gondolataidhoz ki kell nyitni egy ajtót magadban, vagy neked vagy a körülményeidnek.

755., Amikor harcolsz magaddal, valójában a lelked döntésével viaskodsz.

754., Bizonyos életeseményeid olyan magas hegyek a sorsutad térképén, hogy még messze járva is látod őket, ha visszanézel.

753., Azért vannak az álmaink, hogy amíg itt élünk, addig is rendszeresen otthon lehessünk.

752., Az a kapcsolat túlmutat a fizikai világon, amely időt és teret nem ismer. 

751., Bármi is legyen az, mindig azzal segíts, amihez a legjobban értesz.

750., Bármit meg tudsz csinálni, amiről rendelkezel belső képpel. Azonban nem vagy képes bármiről képet alkotni, csak arról, amire hivatott vagy.

749., Az idő gyógyít, de a szemlélet megváltoztatása az orvosság.

748., Az érzelmeid és tetteid azok, melyek igazán a tiéid, s egyúttal a lényed, a jövőd építőkövei is.

747., Vannak olyan ajtók benned, amit csak bizonyos emberek tudnak kinyitni.

746., Az álmot bár képzeletnek véljük, mégis amíg benne vagyunk, az egyedüli valóságnak éljük meg.

745., A csodák olykor onnan jönnek, ahonnan nem is számítanál rájuk.

744., Jelen lenni a változásban és alkalmazkodni hozzá, felemelő érzés is tud lenni.

743., Óhatatlanul is hatással van ránk az az illúzió, melyet a testben tapasztalunk: hogy különállóak vagyunk bárkitől is, és hogy halandóak vagyunk. Ezek illúziók tehát, de testben létezve mégis valósággá válnak.

742., A teljes tökéletesség elérése nem egy meghatározott napon vagy időpontban érkezik el. Ez egy hosszabb folyamat, melynek része, hogy már egy testi életet le tudjunk ennek fényében élni.

741., Egyik legkülönlegesebb módja annak, hogy üzenetet kapjunk a másik világból, ha egy felhőt formáznak nekünk úgy, hogy mi megértsük azt.

 

Medek Tamás

spirituális író

 

A sorozat következő, 11. részét ide kattintva olvashatod!

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://thoomas26.blog.hu/api/trackback/id/tr4016229380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása