Spirituális gondolataim - 8. rész
2020. július 20. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 8. rész

Kedves Olvasó! E bejegyzés a 'Spirituális gondolataim - 7. rész' folytatása, melyet ide kattintva érsz el.

E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.)

 

30.jpg

550., Tanítani csak azt lehet, aki megérett a tanulásra.

549., Van, amikor el kell engedned egy számodra fontosat az életben, bármennyire nehéz is. De hogy el tudd engedni, hinned kell benne, hogy ennek így kellett történnie.

548., Inkább legyél egyszerű, de önmagad adhasd, mint népszerű, de nem szabad.

547., Amíg csak a testeddel és a mostani személyiségeddel azonosítod magad, addig szinte alig tudsz valamit magadról.

546., Csak akkor tudsz örülni más örömének, ha magad is boldog vagy, hisz csak azzal tudsz azonosulni, ami benned is megvan. A boldogságod viszont, minél fejlettebb lélek vagy, annál kevésbé fog másoktól és a külső körülményektől függeni.

545., Az életed jelentősebb szereplői, sosem a véletlen művei. Valamiért ott és akkor, velük kellett találkozz és azt a megélést kellett kapnod, amit ők tudtak benned okozni.

544., Bármilyen szerepben lehetőséged van arra, hogy jobbá tedd a világot! A legapróbb kedvességgel, egy mosollyal, egy jó szóval már jobbá tetted. Jobbá, mint gondolnád, jobbá, mint azt elsőre látnád.

543., Attól, hogy a parton vagy, még lehet benned a tenger.

542., Ha ismernénk a jövőnket, sokkal szegényebbek lennénk, hisz akkor már a remény sem lehetne a miénk.

541., Arról nem dönthetsz, hogy mikor távozol a fizikai világból. De arról igen, hogy addig hogyan éled azt.

540., Csodálod a csillagokat, de ne feledd, hogy az ott lakóknak, a Te világod is egy csillag az égen.

539., Amikor a tested alszik, a lelked akkor él igazán.

538., A spirituális út az, amikor ráébredünk arra, hogy mi is a világ és kik is vagyunk benne valójában. Amikor ráébredünk arra, hogy hogyan kellene benne éljünk, és megpróbálunk minél inkább úgy tenni.

31.jpg

537., Időt és teret csak a tested ismer, a lelked nem. Aki valójában vagy, időtlen és végtelen.

536., Bármit amit adsz, nem feltétlen most kapod vissza, de vissza kapod, és bármit adsz most, az leszel Te.

535., Bár a fizikai életben is érezhetjük jól magunkat, sőt, itt is jól kellene éreznünk magunkat, de ettől még el kell fogadnunk: itt iskolában vagyunk, nem otthon.

534., Van úgy, hogy gyökerestől kitépett virágnak érzed magad, amit vázába, vízbe tettek. S bár valahogy elvagy ott, és ha szeretettel fordulnak feléd, még szép arcodat is mutathatod a külvilág felé... de örökre abba a földbe kívánkozol vissza, ahonnan egyszer kitéptek.

533., Ha nem érzed jól magad, akkor nem vagy a helyeden. De ha nem tudsz rajta változtatni, akkor mégis a helyeden vagy.

532., Olyan mértékben volt elrendelve egy tőled függő esemény, amennyire képes lettél volna másként dönteni benne.

531., A jelen életünket a könyvnek gondoljuk, holott az csak egy lapja annak.

530., A gondok sosem véletlenek. Mindig okkal kapod őket, mert dolgod van velük.

529., A karmádat az fogja meghatározni, hogy most másoknak és magadnak mit okozol, Isten boldogságát viszont úgy nyerheted el, ha ő maga is boldognak lát téged.

528., Két dolgot nem szabad a testi haláltól. Várni és félni.

527., Bár vehetnek el tőled, de mégis mindig több leszel.

526., Mindenki azért van az életedben, hogy tanítsd őt és hogy magad is tanulj tőle.

525., A testünket a természetben tartózkodás tölti fel, hisz a testünk a természetből származik. A lelkünket pedig a szeretetben tartózkodás, hisz a lelkünk pedig a szeretetből származik. Mindent a saját forrása tölt fel leginkább.

524., Az életünk minden pillanata igazságos, de ennek észrevételéhez túl kell tudnunk látni a jelen életünkön.

523., A "mi lett volna ha" csupán egy lassan süllyedő hajó, melyen minél többet időzöl, annál inkább lehúz a mélybe.

522., Ugyan számít az is, hogy ki voltál, de még jobban az számít, hogy kivé váltál.

521., Ha a testeddel azonosítod magad, akkor a múlandóság lesz a tiéd, de ha a lelkeddel, akkor az örökkévalóság.

520., Amikor erőtlenül, kis patakként folydogálsz, ne feledd, hogy egyszer Te is eggyé válsz majd az óceánnal.

519., Ameddig nem vagy békében a lelked tervével, addig a lelked sem lesz békében veled.

518., Vannak olyan emberek, akik miután az életed részévé váltak, soha többé nem leszel ugyanaz az ember, aki addig voltál.

517., Az álomban nincs lehetetlen. Mert semmiben sincs, amit a lelkünkkel élünk meg.

32.jpg

516., Sok tanulnivaló elsajátítása keserves tud lenni, de (életeken átívelően) annál jobban elmélyül az adott tudás.

515., Nem egyforma a teher a lelkeken, hiszen nem egyforma az sem, ahol a lélekfejlődésükben járnak, és az sem, amilyen lelki (karmikus) előzményekkel rendelkeznek.

514., A természet oly szövevényes, oly összetett és bonyolult, mégis minden a helyén van és minden mindennel összefügg benne. S ugyanez mondható el az életünkről is.

513., A földi igazságszolgáltatás ugyan szükséges, de nem lényegi. A karma ugyanis helyette is és enélkül is, biztos és igazságos.

512., Bármi, ami arra késztet, hogy árts másoknak, sosem egy végrehajtandó feladat. Hanem egy kísértés. Egy olyan helyzet, mely éppen próbára tesz.

511., Addig kell benne légy egy élethelyzetben, ameddig nem tudsz kilépni belőle. Amíg akár a külső körülmények nem engedik, akár a belső érzeteid.

510., A legfájdalmasabb élethelyzet is csak tanítani próbál. S ha arra figyelsz, hogy mit, már nem fáj annyira.

509., Ha úgy éled a mindennapjaid, hogy csak essünk túl rajta, akkor szinte hiába éltél.

508., Minden életesemény egy próba. S éppen abban az, hogy ki hogyan éli meg. Ki hagyja, hogy lehúzza, s ki engedi, hogy felemelje, lelkileg.

507., Mindennek, legyen bármilyen rossznak is tűnő, van egy sokkal magasabb rendű értelme és értéke is.

506., A legjobb dolgok akkor történnek az életünkben, amikor nem is számítanánk rá.

505., Az anyagi bőség mindig szétválasztja az embereket, az ínség összehozza. Bár ne kellene, de ezért van szükség ez utóbbira.

504., A karma nem egy gépiesen, automatikusan működő rendszer, hanem tudatos szellemi lények irányítják, szigorúan az érintett lelkek lelki előzményeit és az ezek alapján vállalt sorsútját figyelembe véve.

503., Bár nem mindig láthatod őket, de a szellemi segítőid a legnehezebb helyzetben is ott vannak melletted!

502., A szem a lélek tükre, s ahogy egyszer meglátod benne a boldogságot, úgy másszor semmit sem látsz benne a könnyektől.

501., Amikor fejben eldöntesz valamit, az az igazi vízválasztó.

500., Hol voltak korábban a velünk megtörténő események? Ott, ahol a fának virága volt télen, mielőtt tavasszal kibújt volna.

499., Nagyon fontos, hogy ne add fel, de egy bizonyos ponton túl el kell fogadd, ha valamin nem tudsz változtatni. Hogy mi ez a bizonyos pont, neked kell érezni és eldönteni.

498., A legtöbb ember ott téved, hogy azt hiszi, az anyagi javakból kell és minél több. Holott a lelki javakból kell, épp elég.

497., Ha valaki rosszat tesz nekünk, az őt minősíti, ahogy mi gondolunk rájuk, az pedig miket. S mindenki azért tartozik felelősséggel, ami minősíti őt.

33.jpg

496., Bár szabad akaratunk van, s persze bármilyen döntést meghozhatunk, de mégis... csak olyan döntésünk nyer végül értelmet, melyet az Égiek is támogatnak.

495., Minden megélés a javunkat szolgálja, s tanulunk belőle, valamint jobban megismerjük magunkat. Nem hiábavaló egy sem, csak sokszor utólag nyer értelmet számunkra.

494., A lélek szavai sosem fejeződnek ki a fizikai világban. A lélek szavait csak a másik lélek értheti s érezheti, akinek a szavak szólnak. Anélkül, hogy bárki megszólalna.

493., Nem feltétlen kell szeress valakit. De az nagyon fontos, hogy ne gyűlöld!

492., Bárki vagy bármi, ami félelmet akar benned kelteni, csak uralkodni akar feletted. Hiszen tudja, ha félsz, már nem vagy szabad, s már a rabja vagy benned keltett félelemnek.

491., Ha az elképzelhetetlen kopogtat, engedd be, hogy csodává váljon.

490., Ha valakivel kincset találtok egymás lelkében, meg kell őrizd jól. A kincset is, és őt is, akivel megtaláltad.

489., Ha olyan érzések születnek meg benned, melyeket a világ összes pénzéért sem lehetne megvenni, akkor elmondhatod, hogy a világ legtehetősebb emberénél is gazdagabb vagy.

488., A lelked fejlettségét jelzi, ha őszintén képes vagy megcsodálni az élet azon részleteit és pillanatait, melyek nemhogy nem kaphatóak pénzért, de azon egyáltalán nem megvehetők.

487., Vannak jelek, amelyek egyértelműen rá akarnak vezetni valamire. S gyengülnek ha követed az üzenetüket, de erősödnek, ha távolodnál tőlük.

486., Soha ne ítélkezz mások és a magad hibái felett! Az itt léted fő oka éppen az, hogy még nem vagy tökéletes, s még dolgoznod kell magadon.

485., Alapvetően nincs rossz döntés, de minden esetben a lehető legjobb szándék kell, hogy vezéreljen bennünket, ami csak tőlünk és a körülményeinktől telik.

484., Ha már jó szándék vezérel, akkor jó úton vagy. De az út végére akkor érsz, amikor már azt is tudod, hogy azzal tényleg jót tettél-e.

483., Sok minden rajtad múlik. S ami nem, az is, hiszen valaha megteremtetted azt.

482., A legszebb álomnál egy valami lehet csak szebb. Amikor rájössz, hogy az nem álom már többé, hanem valóság.

481., Mindenkiben igyekezz a jót keresni, s ha megtalálod, akármilyen kis mértékben is, utána próbálj csak arra figyelni, csak azt észrevenni benne.

480., Akkor lehetsz igazán boldog, ha azt adhatod magadból, aki valójában vagy, s amiért valójában leszülettél.

479., Ne a legjobb akarj lenni, hanem a legjobb, aki tőled és a körülményeidtől telik.

478., Bármelyikőnk követ el még rosszat, de előbb-utóbb mindegyikőnk rájön, hogy nem éri meg.

477., A lelkiismereted a lelked szava, aki tudja, mit jó tenni, s mivel ismeri a karmikus előzményeidet, azt is tudja, hogy miért.

476., Igyekezz úgy élni, hogy tudd, egyszer mezítelenül fog állni a lelked mindenki előtt.

475., Nagyon fontos, hogy a helyes úton maradj. De ha ahhoz önmagadat kell megtagadd, ha ahhoz a lelkedet kell megerőszakold, akkor még várj egy kicsit.

474., Akihez vagy amihez túl görcsösen ragaszkodsz, azt nagy valószínűséggel hamar el is veszíted.

473., A kedvességgel mindig csak nyerhetsz. Vagy kedvességet vagy tapasztalatot.

472., Természetesen nem jó, ha nem hallgatsz a lelkiismeretedre egy adott helyzetben. De sokkal rosszabb, ha hosszú távon sem veszed figyelembe.

471., Annál fejlettebb lélek vagy, minél inkább kívánod, testi életedben a jót másoknak és magadnak, és minél inkább tisztában vagy azzal, hogy miért ez a helyes út.

34.jpg

470., Minden azért történik velünk, mert a lelki előzményeink (karmánk) alapján megélni szükséges sorsutunkban az benne van, s azzal nekünk dolgunk, abból nekünk tanulni valónk van.

469., Azok, akik csak azt ismerik belőled, akinek mutatni akarod magad, hiába is vannak melletted, hiszen valójában nem is melletted vannak, csak egy általad játszott szerepet ismernek.

468., Ha csak éljük az életünket anélkül, hogy bármit görcsösen akarnánk, s közben igyekszünk minél többet adni lelki értelemben másoknak és magunknak, akkor már a legjobb úton járunk.

467., Mindig azt add magadból, ami Te vagy. Hiszen nincs annál értékesebb, amit adni tudnál.

466., Amikor csak tudsz mosolyogni vagy nevetni, tedd meg, hiszen ezzel másokat is arra fogsz késztetni és ösztönözni.

465., Olyan sokat küzdünk az életünkben, pedig aminek valóban meg kell történnie, szinte tálcán kínálja a sors.

464., Nehéz, olykor nagyon nehéz az élet. De nagyon sokat tud segíteni, ha tudjuk, hogy nem véletlen és nem céltalan a jelenlegi szenvedésünk.

463., Amikor legalább ketten látják vagy hallják ugyanazt, már nem képzelet.

462., A nehéz helyzetek azért vannak, mert még gyakorolnunk kell őket helyesen megoldani. A fájdalom pedig azért van, mert azt hisszük, az az utolsó esélyünk rá.

461., Végtelen szabadságot adhat, ha tudod, hogy véletlenek nincsenek.

460., Mindig mindenki olyan helyzeteket kap a sorstól, amit helyesen megoldani még nehéznek tűnik számára. Mint ahogy az iskolában sem kap olyan feladatot egy gyermek sem, amit már kiválóan és unásig tud.

459., Hogy nem láthatjuk a jövőnket, van jó és rossz oldala is. A jó kétségtelen az, hogy a remény örökké létező valóság marad.

458., Lenyűgöző látvány a fény. Még egy rövidebb ideig tartó sötétség után is.

457., Nem csak úgy veszíthetsz el valakit, hogy távozik a fizikai világból, hanem úgy is, hogy csak a számodra távozik. A világodból. Az űr és a fájdalom azonban hasonló tud lenni.

456., Amikor egy felépült világ hirtelen összedől benned, szívszorító a romok látványa, de idővel mégis... muszáj tudnod újat építeni a helyére.

455., Akármilyen szép is egy vers, mégis, a múzsája nélkül a világon sem lehetne.

454., Olyan érzések is vannak benned, melyeket nem csak a földi fogalmaid nem ismernek, de amíg nem találkozol velük, még te magad sem.

453., Amikor valakit a lelked érint meg... az az igazi érintés. S amikor az ő lelke is megérint téged... az az igazi szeretet.

452., Minél különlegesebb és megismételhetetlenebb az az érzés, melyet valaki benned okoz, annál értékesebb és fontosabb lesz számodra az a személy.

451., Vannak olyan helyzetek, amit korábban el nem hittél volna, hogy majd megtörténik. Mindezek rávilágítanak arra, hogy a reményt sosem szabad feladni, s tanítják, hogy bármi, amit most elképzelhetetlennek tartasz, bármikor kőkemény valósággá lehet.

450., Azzá lesz a tested, amit megeszel. A lelked pedig azzá, amit megteszel.

449., Azért történt meg valami úgy, ahogy megtörtént, hogy épp azt tanuld meg belőle, amit meg kell tanulnod.

448., Nem az az igazán erős, aki nehéz lelki terheket cipel, hanem az, aki képes elengedni őket.

447., Az egyik legnagyobb erény, amikor képes vagy meghajolni a sorsod - számodra most nem tetsző - akarata előtt.

446., Akkor lesz minden a tiéd és akkor leszel teljesen szabad, ha a végtelenben hiszel.

35.jpg

445., Van úgy, hogy az Égiek azért nem engednek számodra egy vágyadat beteljesíteni, mert noha tudják, hogy most szenvedsz, de azt is tudják, hogy akkor még jobban szenvednél.

444., Minden rossznak a világon, az önzés a forrása. Minél kevesebb van belőle az emberekben tehát, annál jobb a világ, melyben élnek.

443., Sok esetben, azután kezdenek az emberek nyitni és érdeklődni a spiritualitás felé, amikor - például a szeretteik elvesztése által - érintkezésbe kerülnek az elmúlás gondolatával, s szeretnének utánajárni, hogy tényleg elmúlás történik-e vagy valami egészen más.

442., Van úgy, amikor éppen egy olyan emberrel találkozol, aki éppen azt mondja neked, vagy olyat tudsz vele megbeszélni, amire akkor a legnagyobb szükséged van. Ez sosem a véletlen műve.

441., Az utad mindig az, amely kevesebb buktatóval kecsegtet.

 

Medek Tamás

spirituális író

 

A Spirituális gondolataim sorozat, következő, 9. részét, ide kattintva olvashatod.

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://thoomas26.blog.hu/api/trackback/id/tr3915394596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása