Spirituális gondolataim - 7. rész
2020. május 01. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 7. rész

Kedves Olvasó! E bejegyzés a 'Spirituális gondolataim - 6. rész' folytatása, melyet ide kattintva érsz el.

E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.)

20hetfo.jpg

440., A gondok felettünk, mint a felhők. Van, amikor nagyon nehezen és lassan derül ki a beborult ég, de van, amikor meglepően hirtelen.

439., Amikor úgy segítesz valakin, hogy az neked szinte fel sem tűnik, az az egyik legszebb példája a sorsszerűségnek.

438., Akinek ébrednie kell az anyag álmából, az ébredni is fog, bármennyire is próbálnák altatni.

437., Ami a sorsod, megtörténik anélkül is, hogy most kérnéd vagy szeretnéd azt.

436., Ha mindent megteszel a céljaidért, ami tőled telik s amivel még nem ártasz, de alázattal elfogadod a sorsod akaratát is, akkor a lehető legjobb úton jársz.

435., A feldolgozhatatlan feldolgozásához, a téged lelkileg támogató embereken túl, kizárólag a spirituális ismeretek befogadása nyújt segítséget.

434., Az anyagi jólét könnyen a lelki gazdagság rovására megy.

433., A boldogság állandóságot szül, a fájdalom pedig késztetést arra, hogy változtass.

432., A sors néha kegyetlennek tűnik. Azonban a gyermek is olykor annak érzi a szülei szabályait, viszont felnőttként mégis hálás lehet értük.

431., Minden lélek ösztönösen a fejlődés útját járja, de van, aki oly lassan, hogy egy fizikai élet alatt szinte semmi sem látszik belőle.

430., Minél fejlettebb egy lélek, annál kevésbé tudja elfeledni testi élete során, önmaga eredetét.

429., Mindent megkapsz a sorstól, amire valójában szükséged van. Amit nem kapsz meg, arra csak azt hiszed, hogy szükséged van.

428., Az iskolai tanulmányok - legalábbis döntően - az anyagi világ dolgaira vonatkoznak, amelyből több-kevesebb hasznunk származik. A valódi tanulnivalót azonban a lelkünk sajátítja (tudatosságunk mértéke szerint) a megélendő élethelyzetekben.

427., Noha okozhat olykor nagyobb változást benned egy másik személy, de még akkor is csak olyan dolgot tud kihozni belőled, ami már eleve benned volt.

426., Ne az újévtől változz, hanem attól, ha készen állsz rá.

20pentek.jpg

425., Egy döntés meghozatalánál sokszor érezhetjük úgy, hogy valami erő a helytelenebb út felé csábít. S bár a döntés a miénk, de az Égiek engedhetik e csábítást, ha az (is) benne van a sorsutunkban, illetve úgy gondolják, hogy tanulhatunk belőle.

424.,  Ha harcolsz olyan dolog ellen, amin nem tudsz változtatni, akkor valóban csak magadnak ártasz, de senkin és semmin nem segítesz.

423., Van úgy, hogy amit mindig is kerestél, valakinek a szemében megtalálod.

422., Minden élethelyzet, melyet megéltél, tükröt mutat neked. Ha visszanézed, hogyan viselkedtél benne, meg tudod, milyen ember is vagy valójában.

421., Mindenki megérdemli, hogy meghallgassuk a magyarázatát, ha rosszat tett nekünk, de nem állt szándékában ártani.

420., Soha ne ítélkezz! Azt minden lélek odaát fogja majd elvégezni saját magával szemben, s a tettei következményét is egyedül ő vállalja. Te ugyanúgy.

419., Ha rossz kedved van, mindig idézz fel egy pillanatot, amikor egy örök vidám ember mellett nevettél egy nagyot, s jobb kedvre derülsz.

418., Egyetlen igazi fájdalom létezik a világon. Amikor a jelenlegi vágyaink nem egyeznek azzal, ami a sorsunkba van írva, és amit aszerint élnünk kell. S addig fáj igazán, amíg ezt el nem tudjuk fogadni.

417., A világ legnagyobb urai is eltörpülnek a gondolatok és az érzelmek hatalmas ereje mellett.

416., Rettentő nehéz elvárások nélkül élni. Mégis, minél inkább sikerül, annál boldogabb leszel.

415., Az első lépés a boldogságod felé, ha teljes mértékben bízol az Égiek döntésében. S tudod, hogy ha bármit engednek vagy éppen nem engednek számodra most megtörténni, az a lelkedet és a jelenben megélni szükséges sorsutadat szolgálja.

414., Az élet dallam nélkül éppen olyan volna, mintha a világ színek nélkül létezne.

413., Ne légy csalódott, ha valakivel jót tettél, de ő azt nem viszonozza számodra. A sors nem hagy rendezetlen számlát egyikőtök esetében sem, csupán a legmegfelelőbb alkalomra vár.

412., Az olyan lehetőség, melyet valóban ki kell használj, mindig visszatér hozzád, amíg nem élsz vele. De ne feledd, a sors életeken átívelően gondolkodik.

411., Aki most férfiként felsőbb rangúnak érzi magát a nőktől, annak fogalma sincs arról, hogy mindannyian lelkek vagyunk, akik hol női, hol férfi testet éltetnek.

410., A zene sokszor egy jó barát, aki miközben hallgatod, ő is meghallgat téged és megnyugtat. S minél hasonlatosabb a lelkedhez, annál inkább teszi ezt.

409., Semmi olyan nem történhet meg veled és senkivel nem találkozhatsz, amivel vagy akivel ne lenne dolgod. Bármi is legyen az, az Égiek okkal engedik azt.

408., A testnek számtalan vágya van. Enni, inni kér, ruházni, ápolni, olykor gyógyítani kell, pihenésre, szerelemre és testiségre vágyik. A léleknek azonban egyetlen egy dologra van szüksége. Hogy kölcsönösen szeretve legyen.

407., Az életben mindig azok a dolgok a legkülönlegesebbek és legmélyebben érintőek... melyek sorsszerűek.

406., Minél többet ismersz meg más emberekből, annál többet fogsz érteni saját magadból is.

405., Ha valakiben felfedezel egy számodra kedves dolgot, sose felejtsd el közölni vele azt! Számodra nem kerül semmibe, neki azonban bearanyozza a pillanatot.

404., Csak az lehet egész és csak abban lehetsz teljes, aminek a szíved és lelked is átadod.

21kedd.jpg

403., Kis lámpásoddal a sötétben haladva, csodálatos érzés felfedezni valakit, aki szintén fényt hordoz.

402., Ha valamit úgy élsz meg, mint egy csodát, akkor az csoda is lesz számodra.

401., A sorsutunk sok esetben nem egyezik azzal, amit most a földi vágyaink szerint élnénk, de el kell tudni fogadni, hogy a lelkünket nem a mostani vágyaink szolgálják elsősorban, hanem azok az események, melyeket a sorsunk elénk sodor.

400., Bármikor lehetsz valaki számára éppen az a személy, akit neki az Égiek küldtek. Sokszor úgy, hogy talán észre sem veszed.

399., A hibáink az életünk természetes velejárói, melyek segíteni hivatottak bennünket, nem gátolni. De e céljukat csak akkor érik el, ha nem emésztjük magunkat múltbéli tévedéseinken, hanem tanulunk belőlük. Ha megbocsájtunk magunknak és később tanulságként használjuk fel őket.

398., Nincs nehezebb annak az elfogadásánál, amikor a földi vágyaink nem egyeznek azzal, amit a sorsunk szerint élnünk kell.

397., Onnan ismerheted fel, hogy valaki vagy valami nagyon fontos szerepet tölt be az életedben, hogy vele kapcsolatos az elalvás előtti utolsó és az ébredést követő első gondolatod.

396., Amikor egyedül vagy, megtudhatod, hogy mit szeretne elérni a lelked. Amikor mások között vagy, pedig azt, hogy mire képes ebből valójában.

395., Csak akkor tudod meg, hogy hol van a határ a változtatható és az elrendelt események között, ha minden tőled telhetőt megteszel, amit még a jó szándékod vezérel.

394., A test törékeny és sokszor nehezen vagy egyáltalán nem építhető újra. A lélek sokkal törékenyebb, de örökké képes újra kezdeni.

393., Bár mindig a saját problémáink a legnagyobbak, de sose felejtsük el, hogy hányan irigykednének rájuk.

392., A fájdalom, fájdalom marad a túlvilág elfogadása esetén is. De egészen más színezetet kap, ha tudod, hogy az nem céltalan, nem örök és nem véletlen események okozata.

391., Azt mondod, nem vagy jó emberismerő? Valójában csak azért csalódsz, mert mindenkiben a jót keresed, de ez még önmagában egyáltalán nem baj.

390., A lelki fájdalmaidat képes lehetsz mosollyal és vidámsággal palástolni mások előtt, de amikor egyedül maradsz az érzelmeiddel, akkor látod meg, hogy mi is zajlik benned igazán.

389., Nyilván a jó szándék még nem elegendő ahhoz, hogy a tett is az legyen. De akkor is az alapja mindennek, hogy a szándékod jó legyen. Aztán idővel (életeken átívelően) úgyis rájössz, hogy amit Te jónak gondoltál, az valóban jó volt-e. Erről (is) szól a lélekfejlődés.

388., Természetes, hogy nem mindenkitől kapsz vissza jót, ha Te számára azt adsz, hiszen nem mindenki van még kellő lélekfejlettségi szinten. Az a lényeg - számodra - hogy Te mit adsz, hiszen mindenkit az minősít, amit adni képes.

387., Lelki érettségedre vall, ha már valakiben nem azt az embert látod, akit most megszemélyesít, hanem a lelket keresed, akivé válnia kell majd.

386., A mindig derűs és mosolygós emberek nagy szolgálatot tesznek másoknak, hiszen fényt gyújtanak, utat mutatnak a természetükkel és életet visznek oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

385., Valamiből, ami nélkül nem tudsz élni, minél kevesebbet kapsz, annál jobban fog hiányozni, de annál jobban fogod értékelni is, ha jut belőle. S így van ez a szeretettel is.

384., Ha valami oly könnyű lenne itt, az már azt jelentené, hogy az nagyon jól megy nekünk, s akkor már nem is kellene, hogy benne legyünk.

383., Másokat nem magad elé kell helyezni, de nem is magad mögé. Hanem melléd. Ahogyan másokat nem bánthatsz meg, úgy magadat sem.

382., Sokszor elég egyetlen szó, ami megérint, s képes ezer másikat elfelejtetni.

21pentek.jpg

381., A mosoly egy kiváló befektetés. Nem kerül semmibe, mégis nagyon gazdaggá tesz. Téged is, másokat is.

380., Amikor valaminek a megtételét tényleg nem bírod megállni, bár meg kellene, akkor ugyan nem a legjobb döntést hozod, de nem is a legrosszabbat. A sorsod ugyanis számol veled és célt ad a gyengeségeidnek is.

379., A félelem ellentétes állapota a bátorság, a hiánya pedig a szabadság.

378., Akivel valóban foglalkoznod kell, az meg is engedi, hogy figyelj rá, sőt, kérni is fogja azt.

377., Mindig csak olyan helyzetbe kerülhetsz, amit még eddigi életed és életeid során nem tudtál helyesen megoldani. Minden esemény tehát egy újabb helyzet, melyben számot kell adj.

376., Aki sokáig volt a sötétben, az már egy kis fénynek is nagyon tud örülni. Még akkor is, ha először vakítja is egy kissé.

375., Értékes az az idő, amit valaki neked szentel. S különösen értékes akkor, amikor az a valaki elfoglalt, s mégis ad számodra az idejéből.

374., Akiben nincs félelem, az szabad igazán. S aki igazán szabad, az boldog is lesz egyben.

373., Bárkivel is hozzon össze az élet, abból mindkettőtöknek tanulni, megtapasztalni valója, és feladata van, még ha azok egymástól nagyon eltérőek is.

372., Ha sokáig vagy kénytelen olyan emberek között lenni, akiket ki nem állhatsz, akkor a sorsod éppen edzeni akarja a lelked, hogy egyre jobban tudd elfogadni a tőled ennyire különbözőket.

371., Ha eszedbe jut egy eltávozott szeretted, s utána valami különös dolog történik veled, akkor valószínű, hogy épp ő próbált üzenni neked.

370., Minél többféle élethelyzetet élsz meg vagy kell megélned, annál többet ismersz meg magadból.

369., Nem az anyagi bőségre vágyás vagy az abban való élet a "bűn", hanem ha azt másoknak fájdalmat okozva érjük el vagy éljük meg.

368., Azért nem ismerhetjük most a sorsutunkat, mert annak ismerete gátolna bennünket annak megfelelő és hiteles megélésében. Például: ha ismernénk, bizony többször megpróbálnánk kitérni előle.

367., A mostani személyiségedet oly sok minden befolyásolhatja. Akik között és ahogy felnőttél, a téged ért hatások és a tested állapota is. De hogy ki vagy valójában, az mutatja meg, hogy milyen ember vagy és hogy mennyire vagy emberséges.

366., Ami a testben zajlik, még ha olykor nehezen is, de leírható. Azonban ami a lélekben, arra a legtöbbször nincsenek szavaink.

365., Mi a tökéletes harmónia? Amikor két lélek sok mindenben hasonlít, viszont amiben különböznek, abban meg kiegészítik egymást.

364., Ha valaki azt mondja neked, hogy szép vagy, akkor azt hidd el, hiszen ő egy olyan szemszögből lát téged, ahogy magad nem vagy képes.

363., Azok a beszélgetések igazán értékesek, amikor bár a beszélgetés hosszúra nyúlik, mégis a végén úgy érzed, még oly sok minden benned maradt.

362., Minden döntésünk jó, de később rájöhetünk, hogy dönthetünk jobban is.

361., A gyászban semmi másba nem lehet annyira kapaszkodni (az ittlévő szeretteink támogatásán kívül), minthogy tudjuk, a szeretteinktől való elszakadás mindig csak átmeneti.

360., Nincs olyan spirituális tudás, amit csak pénzért vehetnél meg, és nincs olyan spirituális képesség sem, amit ha ebben az életedben használnod kell, akkor azért mindenképpen pénzt kellene adj.

359., Hosszú a sor ott, ahol az emberek azt kapják, amit kapni szeretnének, de rövid ott, ahol megállásra és gondolkodásra késztetnék őket.

358., Sok ember már azzal is hatalmas jószolgálatot tesz másoknak, hogy egyszerűen csak jó példát mutat azzal, ahogyan él s ahogyan a világhoz viszonyul.

pentek.jpg

357., Az igazi értékeket még sok ember nem veszi észre. Így ha csak kevesen figyelnek rád, azért is lehet, mert sokkal nagyobb értékeket rejtesz, mint ők.

356., Csak itt, a fizikai világban vannak olyan dolgok és események, melyek nem tartanak örökké, s múlandóak. Odaát csak egy valami változik: az a lélekfejlettségi szint, melyen éppen állsz, hiszen folyamatosan fejlődsz. A lélek azonban örök.

355., A gyászhoz mindenkinek joga van, s annak erejét senki sem érti, senki sem értheti rajta kívül. Azonban a túlvilágba vetett hit erős kapaszkodó lehet, ha élünk vele, ha képesek vagyunk élni vele.

354., Kegyetlen lenne a szellemvilág, amiért olykor fájdalmas leckéket állít elénk? Csak annyira, mint egy jó tanár, aki izzadságos perceket okoz a tanulójának, mert szívből a javát kívánja. Csak annyira, mint egy orvos, aki keserű gyógyszert ad a betegének, mert tudja, hogy az segít majd.

353., Az igazi művészet ott kezdődik számodra, amikor egy művészeti tárgy vagy szellemi termék, teljesen felkorbácsolja az érzelmeidet és katarzist élsz át.

352., Túl ideális személy nem létezik számodra. Legfeljebb olyan, akit túlidealizálsz.

351., A kimondott szó olykor fájhat, s kevésbé bánthat, ha eltemetett gondolat marad.

350., Odafentről az adott lehetőségeinken keresztül szólnak hozzánk a legtöbbször. S egyértelmű üzenetük, hogy csak olyat kellene megtegyünk, amit a kapott lehetőségeinken keresztül meg tudunk, és nem ártunk vele.

349., A bánatot is éld meg, ha benned van, hiszen az is egy természetes érzés, csak arra ügyelj, hogy ne az legyen túlsúlyban.

348., A leghasznosabb a mosoly, ha szívből jön, de akkor is hasznos tud lenni, ha a fájdalmadat palástolod vele.

347., A boldogságod törékenyebb lehet, ha másoktól függ, hiszen mások állapotára nem tudsz úgy hatni, mint saját magadra.

346., Ugyan nincs pótolhatatlan ember, de ugyanolyan sincs még egy.

345., Csak addig van szükség a milliónyi emberi törvényre, ameddig az emberek be nem tartják Isten egyetlen törvényét. Miszerint mindenkivel azt tedd, amit szeretnéd, hogy mások tegyenek veled.

344., Valójában semmit sem ér a jó tett, ha az nem szívből és nem önzetlenségből fakad.

343., A tojás megkeményedik, míg a tészta megpuhul ugyanabban a forró vízben. Képletesen szólva így a víz egy jó érzés megfelelője lehet, mely ha átjár bennünket, megpuhul a szívünk, de megkeménykedik, ha kemény külsővel védekezünk ellene.

342., Fájdalmas, ha összetörnek az álmaid. De oda a fájdalom, ha van, aki segít összeragasztani vagy újat álmodni helyette.

341., Lelki érettségedre vall, ha belső fájdalmat okoz az erőszak bármilyen formája. De még nagyobb érettségre vall az, amikor azt is nehezen viseled, ha egy tárgy ellen követnek el erőszakot. Hiszen már tudod, hogyha nem is ugyanolyan, de lelke van mindennek.

 

Medek Tamás

spirituális író

 

A Spirituális gondolataim sorozat, következő, 8. részét, ide kattintva olvashatod.

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://thoomas26.blog.hu/api/trackback/id/tr4515318206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása