Spirituális gondolataim - 5. rész
2019. december 14. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 5. rész

Kedves Olvasó! E bejegyzés a 'Spirituális gondolataim - 4. rész' folytatása, melyet ide kattintva érsz el.

E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.)

ut37uj.jpg

240., Ha elfogadod a gonosz erők létezését, s az félelemmel tölt el vagy bármiféle harcra sarkall ellenük, akkor már elérték a lélekromboló céljukat nálad. Azonban ha nem azonosulsz velük, s teszed a jót, ahogyan tőled telik, képtelenek lesznek hatással lenni rád.

239., Egyik lélek sincs örök gonoszságra ítélve és teremtve. Ha gonosz, szabad akaratából és nem kellő tudatosságából az, de előbb-utóbb kénytelenül belátja majd, hogy nem a helyes úton jár.

238., Arról, hogy egy álmod miért született meg, sok mindent elárul maga az érzés, melyet az átélése közben éreztél.

237., A legtöbbet akkor teszed a Földért és a világodért, ha igyekszel minél kevesebbet vásárolni és fogyasztani. S bár elenyészőnek tűnhet az ez irányú törekvésed, mégis hatalmas előrelépés ahhoz képest, mintha semmin sem változtatnál.

236., Természetes, hogy nem lehet minden nap vidám, s meg kell élni olykor a szomorúságot is, ha bennünk van. Azonban annak a bizonyosságunknak mindig erőt kell adnia számunkra, hogy az elválásunk bárkitől is, akit szerettünk, csupán átmeneti.

235., Minden félelmünk gyökere az a tévhitünk, hogy ki vagyunk téve a szerencse és balszerencse kényének kedvének.

234., Még hiábavaló vágy, hogy a tudomány kézzel fogható módon bizonyítsa a túlvilág létezését. Hajóval ugyanis nem fedezhető fel a szárazföld, legfeljebb ha átalakítják.

233., Ami a véletlenek különös játékának tűnik, mindig egy jel, egy üzenet számodra. Hogy nem csak annyi a világ és benne magad sem, amennyit most tapasztalsz belőle, s hogy véletlenek valójában nem is léteznek.

232., Szellemi segítőink mindig velünk vannak. Ha úgy érezzük, hogy nem, csak azért van, mert nem értjük, miért kell hagyniuk azt átélnünk, amit éppen élünk.

231., A haláltól félni annyit tesz, mintha a naplementétől félnénk. Viszont a naplemente után ugyanúgy élünk tovább. Kicsit megpihenünk, ami nagyon jó érzés tud lenni, és bizonyos, hogy hamarosan új nap indul. Sőt, ha a körülmények ideálisak, a naplemente még szép is tud lenni.

10.jpg

230., Az a valóság, melyet jelenleg itt tapasztalunk, nagyon messze van a tényleges valóságtól. Így amikor a világról véleményt formálnánk, ne csak abból induljunk ki, amit most látunk.

229., Természetes, hogy valahányan másképp látjuk a világot, s ettől szép a világ. Azt pedig senki sem tudhatja, és senki sem állíthatja, hogy ő látja igazán. Vélemények, álláspontok vannak, s mindenkinek saját döntése, hogy melyikkel képes inkább azonosulni.

228., Kétségtelen, hogy minden tőlünk telhetőt meg kellene tenni azért, hogy a világban minél kevesebb szenvedés és fájdalom legyen. Ugyanakkor tudni kell, hogy van egy határvonal, amelyig képesek vagyunk elmenni. Az azon túl való illúzióinkkal azonban már csak saját magunkat emésztjük.

227., Amire most nincs érdemben ráhatásod, annak meg is kell történnie veled. Teljesen értelmetlen tehát, ha a figyelmeddel táplálod, sőt, ha emészted is magad rajta.

226., Az utolsó háború vége még messze lesz addig, amíg az itt élő lelkek döntően a mostani személyiségükkel azonosítják magukat, s ameddig azt hiszik, hogy csak annyi a világ és benne ők maguk is, amennyit most tapasztalnak belőle. Ha azonban megtudnák, hogy egyik életükben az egyik oldalon harcoltak, míg a másikban a másik oldalon, rájönnének, hogy valójában saját maguk ellen harcolnak, s rájönnének annak értelmetlenségére is.

225., Természetes, hogy kutatjuk a miérteket és válaszokat keresünk, hiszen ez visz bennünket előre. Csupán azt kell tudni elfogadni, amire minden jó szándékunk és erőfeszítésünk ellenére sem kapunk választ.

224., Sosem jó vagy rossz önmagában valami. Hanem amire használjuk, s amilyen szándékkal, az teszi majd ezzé vagy azzá.

223., Ha nincsen benned rossz szándék, vagy legalábbis a tudásszintednek megfelelően törekedsz arra, ahogy tőled telik, hogy ne vezérelje tetteidet rossz szándék, akkor a legjobb úton jársz, melyen jelenleg járhatsz.

222., Élj a mának. De ne úgy, mintha ne lenne holnapod.

221., Az orvostudomány szinte csodákra képes, még ha nem is tud minden betegséget meggyógyítani. De olyan beteget semmiképpen sem tud, aki ne tenne meg maga is minden tőle telhetőt a gyógyulásáért.

7.jpg

220., Ha valaminek, amit nagyon szeretnél, meg kell történnie, akkor fog is rá a sorsod lehetőséget teremteni, mellyel neked már csak élni kell. Ha azonban mindezzel ártanál másoknak vagy magadnak, akkor tudnod kell, hogy csupán egy próbatételt kaptál.

219., Nagyon fontos, hogy mit teszel. De a legfontosabb, hogy közben milyen szándék vezérel.

218., Sok minden, sokféleképpen változtatta már meg a világot. Azonban a legnagyobb változást az hozná, ha minél többen felismernék, hogy nem csak annyi a világ, s benne ők maguk sem, amennyit most látnak és tapasztalnak belőle.

217., Más bolygót megismerni és felfedezni nem feltétlen elvetendő dolog. Addig azonban ostobaság, ameddig a sajátunkat sem tudjuk megbecsülni.

216., Sokak által ismert mondás, miszerint odaátról még senki sem jött vissza. Azonban akinek csak egyszer is megadatott, hogy kapcsolatot teremthetett a túlvilággal, az tudja, hogy ez a mondás nem igaz.

215., Az, hogy csak egyszer élsz, csupán annyira igaz, mint az, hogy ebben az életedben csak egyszer vagy húszéves.

214., Egyik legkínzóbb érzés, amikor nem kíván együtt lenni veled az a személy, akit nagyon szeretsz. Azonban bármekkora fájdalom is, nem avatkozhatsz bele semmilyen módon a szabad akaratába, s a döntését tiszteletben kell tartanod.

213., Nagyon szép, ha segítesz másokon, de ne feledd, hogy mindig csak oly mértékben tudsz, amilyen mértékben azt mások befogadni képesek.

212., Mindenki által ismert mondás, hogy valakinek addig mondjuk és addig éreztessük vele, hogy szeretjük, amíg itt van, hiszen utána az már örökre elveszett lehetőség lesz. A mondás első fele kétség kívül igaz. De a másik fele csak akkor lenne az, ha a létezésünk a testünk halálával véget is érne.

211., Erőszakkal nem ébreszthetsz fel senkit. Csak azt keltheted fel, aki már eleget aludt s maga is kész az ébredésre.

8.jpg

210., A politika, ahogy a Földön ismerjük, a világ egyik legkártékonyabb és leglelkiismeretlenebb területe. Noha szükséges eszköz a sorsunkban, mégis minél jobban elhatárolódni érdemes tőle.

209., Rombolni egyszerű. Építeni művészet.

208., A tolerancia nagyon értékes tulajdonság, s minél több van belőle az emberekben, annál több vitát kerülhetnek el vele.

207., Különös, de éppen a világ legerősebb és legértékesebb gyógyszerét nem tudod megvenni pénzért, s nem is árulják sehol. Ugyanis a szeretetet csak a lélek képes előállítani, emberi kéz nem.

206., Istent nem a templomban, eltávozott szeretteidet pedig nem a temetőben találod. Bárhol és bármikor gondolhatsz rájuk, s a kapcsolat már létre is jött közöttetek.

205., Ha egy olyan lélekkel találkozol, akivel már a leszületésetek előtt is közel álltatok egymáshoz, a lelked fel fogja ismerni, s lelkileg vonzódni is fogsz hozzá, bárhogy is nézzen most ki. Azonban az már jelen sorsutad függvénye, hogy ezúttal milyen kapcsolat lehet közöttetek, s hogy lehet-e egyáltalán.

204., Ha valami vagy valaki dühít, az az érzés addig fog folyamatosan bántani, ameddig foglalkozol vele. Azonban ha képes vagy elengedni és figyelmen kívül hagyni, megnyugszik a lelked.

203., Ha képes vagy meglátni a csodát egy fűszál erezetében, akkor már jó úton jársz.

202., A világvége, mint fogalom, csak a fizikai világra vonatkozhat. A szellemi világ, s benne a lelkek, akik valójában vagyunk, örök és elpusztíthatatlan.

201., Minél tudatosabb vagy, annál több lelkierőt tudsz előhívni magadból. Másképpen szólva minél jobban megtudod, megismered és el is fogadod, hogy ki is vagy valójában és mi is az a világ igazából, ami körülvesz, annál inkább tudatos tudsz lenni, annál könnyebb az elfogadása mindennek.

9.jpg

200., Ha elégedett vagy magaddal, akkor vagy azért lehetsz az, mert olyat kellett a lelki előzményeid (karmád) miatt bevállalnod, ami a mostani nézeted szerint is kellemes a számodra, vagy azért, mert kellően tudatos vagy és hálás tudsz lenni bármiért, amid van.

199., Mindannyian lelkek vagyunk, s mindannyiunknak közös a célja. Mégis a célig vezető utat, ahányan vagyunk, annyi féleképpen tesszük meg, s az útnak is más és más szakaszán járunk, amelyet meg kell tennünk.

198., Az élet úgy szép, hogy különbözőek vagyunk. De úgy a legszebb, ha ezt kölcsönösen tiszteletben is tartjuk.

197., Mindannyiunk esetében vannak olyan szellemi lények, lelkek, akik már előttünk járnak a lélekfejlődésben, akik foglalkoznak velünk, figyelnek ránk és segítenek az utunkon. Ilyen lelkek többek között azok is, akiket a köznyelv őrangyaloknak hív.

196., A gyász megélése nem könnyű, hiszen mégis csak emberek vagyunk. Annak tudása, vagy erős hite azonban, hogy az eltávozott szeretteink látnak bennünket és csak azt akarják, hogy jól legyünk, mégis nagy segítség lehet az elfogadásban és az ideiglenes hiányuk feldolgozásában.

195.,  A lélek nagy hatással lehet és van is a teste egészségügyi állapotára, azonban mindig csak egy bizonyos határon belül, mely határokat az aktuális sorsútja szabja.

194., Ahol és amíg a gazdasági növekedés a cél, ott a szellemi és lelki emelkedés még várat magára.

193., Kezeld fenntartással azokat a szellemi tanításokat, melyekhez kizárólag pénzért juthatsz hozzá. Ugyanis nincs olyan szellemi tanítás, melyet a szellemek bárkinek is pénzért adtak volna át.

192., Az elsődleges dolgunk, hogy jót tegyünk másokkal és magunkkal. Így bármin is mentünk keresztül, aminek eredményeképpen végül jót tettünk, az többek között ezt a célt szolgálta.

191., Van olyan, hogy valakivel életedben először találkozol, mégis lelkileg nagyon szimpatikusnak és vonzónak találjátok egymást, s egy megmagyarázhatatlan pluszt éreztek egymás irányában. Ez azért van így, mert már korábbi életeitekben is találkoztatok, s a köztetek lévő érzelmi kötődést a lelketek felismerte.

ut38uj.jpg

190., Jó érzés álmodban átölelni azt, akit szeretsz, de egészen más, amikor a fizikai valóságban ölelheted. S jó érzés átölelni valakit a fizikai valóságban, de egészen más, amikor a szellemi világban, lélekként teheted. Az álmodban csak gondolatban ölelsz, a fizikai valóságban a testeddel, de a szellemvilágban a lelkeddel teszed azt.

189., Nagyon fontos, hogy légy boldog. De a legfontosabb, hogy ne mások boldogtalanságán keresztül.

188., Egyetlen spirituális tanítás sem lehet feltétlen az egyetlen igaz, csupán lehetőséget adhat, hogy a tanulni vágyók választhassanak, melyikkel képesek azonosulni. S egy fontos tanítás éppen ebben a választhatóságban rejlik.

187., Természetesen nem tudsz mindig úgy élni, hogy soha ne bánts meg másokat. De szándékodban sosem szabadna állnia.

186., Amikor együtt vagy egy olyan személlyel, akivel lelkileg nagyon közel álltok egymáshoz és a vonzódás is kölcsönös, akkor ízelítőt kapsz abból a csodálatos érzésből, amiben odaát lesz részed.

185., Csak annyiban szükséges változnod, hogy ne árts másoknak és magadnak. Egyébként csak saját magadat kell adnod.

184., Az Univerzum hatalmassága és az atomjaink aprósága jól mutatja, hogy milyen hatalmas erő milyen aprólékos munkája mindez.

183., Senki nem kap semmi olyat sem, amit a rosszra kellene használjon. Szabad akaratot kaptunk és lehetőségeket, hogy az előbbi által válasszunk az utóbbiak közül.

182., A pénz ugyan szükséges a lélekfejlődés egy korai szakaszában, de nem mindegy, hogy mire használjuk: anyagi javak értékének meghatározására, vagy arra, hogy Istenként tiszteljük és leigázzunk vele másokat.

181., Finom jelzéseket mindig kapunk arra vonatkozóan, hogy merre haladjunk tovább, de konkrét utasításokat csak nagyon ritkán. Mint ahogy a vizsgán sem írja fel a tanár a megoldásokat és azok levezetését a táblára, hanem csak abból dolgozhatunk, ami már bennünk van.

ut39uj.jpg

180., Miközben a súlyokat emelgeted, mindig jusson eszedbe, hogy bár közben kínzó és gyötrelmes lehet, mégis azáltal erősödsz. S ez igaz azokra a súlyokra is, melyeket a lelkeddel emelgetsz.

179., A földi vágyaid és céljaid is lehetnek szépek és nemesek, azonban az igazi küldetésed mégis az, amiért a lelked valójában itt van.

178., Sose az alapján tisztelj valakit, ahogy most kinéz vagy amilyen társadalmi posztot most éppen betölt, hanem mindig az alapján, amilyen érzelmeket benned okoz.

177., Nincs olyan évszak, ami ne rejtegetne magában szépségeket is. Azonban mindezek csak akkor válnak számunkra szépséggé, ha a figyelmünkkel észrevesszük s megtiszteljük őket.

176., Ha csak teheted, igyekezz olyan ember közelében lenni, aki lelkileg felemel téged.

175., Szellemi segítőink olykor hoznak bennünket olyan helyzetbe, melyet egy jelzésnek, egy életjelnek szánnak a részükről. S bár ha tudjuk is, hogy léteznek, mégis nagyon jól esik egy-egy ilyen megerősítés.

174., Fejlődni igazán, nem abban a közegben lehet, ahol hozzánk hasonlatosak vesznek körül bennünket, hanem ahol van, akit emelhetünk és van, aki bennünket is emelhet a viselkedésével, s azzal, ahogy egymáshoz viszonyulunk. Ez a fizikai világ egyik rendeltetése.

173., Ha felismered azokat a dolgokat az életedben, amik a szellemi emelkedésedet nem szolgálják, akkor már az utad felét meg is tetted. S ha képes vagy le is tenni azokat, akkor célba értél.

172., Egyetlen dolgod van csak az életben. Boldognak lenni úgy, hogy közben másokat is azzá teszel. Még ha csak oly mértékben is, amennyire az tőled és a körülményeidtől telik.

171., A túlvilágba és Istenbe vetett hitnek mindig erősnek kell bennünk lenni, ugyanis nincs ennél nagyobb segítség az élet valamennyi területén. Ha ezt elveszítjük, saját magunkat is elveszítjük.

ut40.jpg

170., Ha valaminek a megtételére ellenállhatatlan vágyat érzel, ám azzal valakit megbántanál, akkor azt a vágyadat nem lenne szabad kielégítened. Ha a sorsod azt akarná ugyanis, hogy kielégítsd, akkor lehetővé tenné neked azt, mások megbántása nélkül is.

169., Ha tíz ember kap tíz almát, ám a két legélelmesebb fejenként ötöt elvesz belőle és azt el is fogyasztja, akkor kettőjüknek azért fájdul meg a hasa, a többi nyolcnak meg az éhségtől. Így megy ez ma a világunkban.

168., Egyre inkább az számít, hogy kinek milyen anyagi értéket tudsz venni egy alkalomra, az a valaki pedig egyre inkább aszerint ítél meg téged. Pedig ez a lehető legrosszabb mérce, mindkettőtök részéről.

167., Ha a tested az átlagosnál érzékenyebb a káros élelmiszerekre és anyagokra, akkor az azt jelenti, hogy a lelked is fejlettebb az átlagosnál. Már tudja, hogy mi az, ami nem használ a testednek és ezt az üzenetét rajta keresztül át is adja számodra.

166., Az autó nagyon hasznos dolog, azonban ahogy sokan használják, nagyon káros is tud lenni. Elveszi a mozgás örömét, s ezen keresztül az egészséget is, illetve élhetetlenné teszi az életteret azok számára, akik másként gondolkodnának.

165., Most nehéz elképzelnünk, hogy odaát másként telik az idő, mint itt. Azonban némi fogalmat kaphatunk róla, ha az álmainkra gondolunk és arra, hogy az álmainkban miként érezzük az idő múlását.

164., Az, hogy a lélek miként tekint levetett testére, a lélek fejlettségi szintjétől függ. A fiatalabb lelkek erősebben kötődhetnek egy ideig a testükhöz, s együtt is érezhetnek annak sorsával. Az idősebbek azonban könnyen elfelejtik azt, hiszen tudják, hogy az csupán eszköz volt, mely csak a testi életük során jelentett számukra értéket.

163., A mostani Éned a legtöbb esetben nincs tudatában korábbi életeid tetteivel, tetteiddel, ugyanakkor a tudatalattidban minden benne van és hatással is van arra, ahogyan most érzel s ahogyan most cselekszel.

162., Ameddig itt vagyunk, biztosak lehetünk abban, hogy okkal vagyunk még itt és hogy még dolgunk van. Ha rosszul is érezzük magunkat, tudnunk kell, hogy ezen érzések többnyire abból fakadnak, ahogy a földi elménkkel tekintünk az életünkre.

161., Oly sok mindent tanítanak nekünk meg az életünkben, s közte oly sok haszontalant is. Mégis a legfontosabb kimarad: hogy kik is vagyunk valójában, hogy ki is az a lélek, aki a testünkben lakik.

ut41.jpg

160., Nagyon fontos, hogy honnan indultál, de a legfontosabb mégis az, hogy hová érkezel.

159., Mindegy, hogy döntesz, hogy melyik úton indulsz el, hiszen szellemi segítőid mindig figyelemmel kísérnek. Csak az számít, hogy az úton, melyen elindultál, milyen érzéseket okozol másokban és magadban.

158., A világ egyik ellentmondása, hogy olyan pozícióból hoznak lelkiismeretesnek mondott törvényeket, amilyen pozíciót lelkiismeretesen elérni alig lehetséges.

157., Az életminőségedet kizárólag egy dolog határozza meg igazán. Hogy lélekben mennyire vagy boldog.

156., Egy civilizáció lelki fejlettségi szintjét kétség kívül jelzi az, ahogy a fegyverkezéshez viszonyul.

155., Az egyik első lépésed a lelki gyógyulásod felé az, amikor már nem táplálod a figyelmeddel azt, aminek az alakulására úgy sincs ráhatásod.

154., A szellemi közlések lehetnek ugyan pontatlanok, s a teljes igazságot lehet, hogy akkor tudhatjuk csak meg, ha eljön az időnk és már odaát leszünk. Azonban egy dologban biztosak lehetünk általuk. Hogy az életünk nem ott kezdődött és nem is ott ér majd véget, ahol a földi pályafutásunk.

153., Minden színésznek érezhetően fáj, ha egy darabban, melyben játszik, elveszít egy hozzá közel álló személyt. Ugyanakkor minden színész tudja, hogy az előadás után újra találkozik azzal, akit a színpadon elveszített.

152., Minden azért van körülötted, hogy élj vele. De semmi sem azért, hogy azzal visszaélj.

151. Az élet bármely területéről is legyen szó, ahol az anyagi érdekek előtérbe kerülnek, ott már sok jóra nem számíthatsz.

ut42uj.jpg

150. Nem könnyű és nem is egyszerű feladat mindig jónak lenni. Azonban érthető, ha nem lehet túl egyszerű mindaz, ami éppen az élet értelme.

149. Minden a fejlődést szolgálja, hiszen ami jó, az azért, mert érezzük hogy afelé kell haladjunk, s ami rossz, az pedig azért, mert érezzük, hogy arra nem helyes mennünk, s így végül az is a jó felé terel bennünket.

148., Előbb-utóbb minden lélek helyesen dönt, hiszen a lélek természetes ösztöne, hogy emelkedjen, és mind közelebb kerüljön ahhoz, aki valójában életre keltette.

147., Amilyen érzést okozol a döntéseiddel másokban és magadban, annyira helyes a döntés, melyet hoztál.

146. Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, azonban tanulni csak kihívások mentén lehet. Szeretni azt, aki téged feltétel nélkül viszont szeret, nem kihívás. A tanulás ezért ott kezdődik, amikor olyas valakit tudsz szeretni, aki látszólag nem érdemelné azt meg.

145., Nem az a baj, hogy növekszenek az igényeink, hanem az, hogy olyan körülmények és feltételek irányába, melyek hosszú távon nem fenntarthatóak.

144., Hibáink vannak, melyek természetesek, hiszen ha nem lennének, fejlődnünk sem kellene. S azért vagyunk itt, hogy ezeket letegyük. De azt magunknak kell, méghozzá azon keresztül, hogy megértjük, melyek ezek a hibák és hogy azok nem szolgálnak sem bennünket, sem másokat, s így a fejlődésünket sem.

143., Senki sem lehet biztos abban, hogy a teljes spirituális igazság birtokában van-e. Vélemények és világnézetek lehetnek csupán, melyek közül mindenki a szíve szerint választhat.

142. Ha valaki eszedbe jut és rögtön hív is telefonon, valójában a gondolatát érzékelted, melyet feléd küldött, mielőtt hívott volna.

141., Fontos az őszinteség, de mindig mérlegeld, hogy a vélt igazadat kivel és milyen mértékben érdemes közölnöd.

 

Frissítés:  'Spirituális gondolataim - 6. rész', melyet ide kattintva érsz el.

 

Medek Tamás

spirituális író

 

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://thoomas26.blog.hu/api/trackback/id/tr5415114224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása