Spirituális gondolataim - 4. rész
2019. november 07. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 4. rész

Kedves Olvasó! E bejegyzés a 'Spirituális gondolataim - 3. rész' folytatása.

E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.)

ut33uj.jpg

140., Sokszor a csodákra várunk, pedig azok folyamatosan ott vannak körülöttünk. A testünk is egy csoda és a falevél is a talpunk alatt.

139., Nagyon fontos, hogy mindig vegyük észre azt az életünkben, amiért hálásak lehetünk, mert nincs olyan, akinél ne lenne rosszabb sorsú ember, s aki ne találhatna örömöt a mindennapokban, még ha kevesebbet is, mint mások!

138., Nem tehetünk különbséget mások és magunk között. Nem is emelhetjük a másik fölé, de nem is alázhatjuk le a másik alá, sem magunkat, sem másokat.
Hiszen aki így tesz, ugyanúgy Istent bántja, aki ott van másokban és saját magában is.

137., Eltávozott szeretteidnek végtelenül sokféle lehetősége van arra, hogy üzenjenek neked, de mindig meghatározott, hogy ebből melyikkel élhetnek. Így ha nem veszed észre a jeleiket, csak azért lehet, mert teljesen másra vágysz és számítasz, mint amit küldeni képesek.

136., Mielőtt valakit támadnál vagy megítélnél, mindig gondolj arra, hogy sosem tudhatod igazán, min ment keresztül, mire ilyen ember lett és azt sem, hogy te az ő helyében milyen ember lennél.

135., Előző életedből emlékekhez jutni kockázattal jár, hiszen nem mindegy, miként tudod azt most befogadni. A szellemi vezetőid ugyan szabályozzák, hogy mit tudhatsz meg, de olykor taníthatnak is egy számodra károsan ható információval arra, hogy többet ne tégy így.

134., Ha úgy érzed, valaki megbántott, mindig próbáld mérlegelni a szándékát is. Hiszen nem mindegy, hogy valaki szándékosan ártott neked vagy egy olyan módon, amiről ő közvetlenül nem tehetett.

133., Óvakodj minden olyan eszmétől, mi arra ösztönöz, hogy bármelyik embertársadat is gyűlöld vagy ítélkezz felette.

132., Sok gonosz és alávaló lélek között rettentő nehéz talpon maradni egy jó léleknek. Mégis az ilyen helyzet vállalása is egy döntés volt a részéről a leszületése előtt, s a lélek bízott benne, hogy az sikerülni fog neki.

ut34uj.jpg

131., Az eltávozott szeretteinkkel való elválásunk minden esetben csupán átmeneti, hiszen amikor nekünk is eljön majd az időnk, ott várnak ránk a szellemvilág kapujában, hogy fogadjanak bennünket és hogy segítsék a hazatérésünket. Végül mindenkivel újra találkozhatunk tehát, akikkel kölcsönösen találkozni kívánunk.

130., Manapság olyan eszmék hódítanak, mely a testet, az anyagot helyezi a szellemi világ fölé, ha egyáltalán elismeri ez utóbbit. Azonban ettől függetlenül az elsőbbség akkor is a léleké, s ezt előbb-utóbb mindenki felismeri. Egy eszme, mely az anyagra épül, épp oly múlandó lesz, mint amilyen az anyag maga.

129., Mindenki csak olyat kaphat a sorstól, amit korábban vagy előző életeiben ő maga adott mások felé. Az irigység pedig nem más, mint ezen igazság megértésének a hiánya. Az irigységünk tárgya mindig olyan eredmény, melyre más, jutalomként és persze próbatételként rászolgált, mi azonban nem. Így akire irigyek vagyunk, inkább tisztelnünk kellene s azon lenni, hogy legközelebb mi is kiérdemeljük azon vágyaink tárgyát, melyeket most még nem érhetünk el.

128., Sokkal több az olyan ember, aki hiszi a túlvilágot, de nem mer róla beszélni, mint aki nem hiszi, s ezért nem beszél róla. Éppen ezért lenne fontos a bátorság, hiszen egy sokakat érdeklő, de mindenkit érintő dologról van szó.

127., Neme csak a testnek van, a léleknek nincs. Testi életeink alatt vagyunk hol férfiak, hol nők, attól függően, hogy éppen milyen testhez kapcsolódunk, s annak éppen milyen hormonjai hatnak ránk. A nem választásunk pedig mindig attól függ, hogy a megélni szükséges sorsutunk szempontjából éppen melyik szerep a célravezetőbb.

126., Azoknak, akik spirituális útra készülnek vagy készülnének, nagy kárt tud okozni az az iparág, mely a spiritualitásra épült. Azonban ez egyben próbatétel is, hogy valóban készen állnak-e rá.

125., A táplálkozás, az alvás vagy éppen a szexualitás csupán testi vágy és szükséglet. Addig vágysz rá, ameddig testben élsz, azon kívül pedig addig, ameddig érzelmileg kötődsz még a fizikai világhoz. Egyébként csak egy vágyad létezik: hogy lelkiekben minél magasabbra emelkedj.

124., A túlvilág számos bizonyítékát adja a saját létezésének, de kizárólag a nyitottságod kérdése, hogy ebből mennyit veszel észre.

ut35uj.jpg

123., Annak a képességnek, melyre most nagyon vágynál, de el nem érheted, egyszer már a birtokában voltál. Most azonban nem hoztad magaddal, mert jelen sorsutadat valószínűleg hátráltatná. Érthető tehát, ha vágysz rá, hiszen benned van, de meg kell értened, hogy most azért nem használhatod, mert jelenleg nem azzal van dolgod.

122., Sosem az számít, hogy a tested hány éves, hanem hogy te mennyinek érzed magad benne. Fiatalon is lehetsz megtört, de idősen is lehetsz bizakodó.

121., A világ legnagyobb csodája lehet a világ legkisebb magja is, melyben egy hatalmas növény várja, hogy kifejlődhessen.

120., Sok gonosz lélek is leszületik ide a Földre, s ittlétük egyik célja, hogy lássák, másként is lehet élni. Persze e felismerésük a legtöbb esetben több életet is igénybe vehet.

119., A lélek a teljes energiájának mindig csak egy kisebb részével születik le, kapcsolódik az adott testhez és veszi fel a hozzá tartozó személyiséget. E személyiség a testi halál után is megtartja örökre az egyéniségét, de egyben a lélek részévé is válik, mely azután annyival több lesz.

118., Nagyon kényelmes dolog a problémáink okát másokban keresni, s a megoldásukat is másoktól várni. Kényelmes, de nem vezet sehova.

117., Valamennyi csendre és elvonulásra mindenkinek, minden nap szüksége lenne. Hiszen csak ilyen módon tudsz kapcsolatba lépni a számodra jelenleg legfontosabb személlyel, a lelkeddel.

116., A kutyák a feltétlen szeretetet tanítják nekünk. S bár kétségtelen, hogy ezt viszonoznunk kellene számukra, az elsődleges céljuk mégsem ez e viselkedésükkel. Hiszen a világ legegyszerűbb dolga szeretni azt, aki téged is viszont szeret. Ez inkább tanítás a részükről, hogy így kellene viselkednünk másokkal is.

ut29uj.jpg

115., Hogy mivel foglalkoznak a lelkek odaát? Ha belegondolsz, hogy milyen hatalmas háttérmunka áll mindaz a világ és a történései mögött, melyben most élünk, gondolhatod, hogy mindenkinek akad teendő.

114., Szellemi segítőink épp úgy változnak, mint a tanáraink az iskolában. S attól függően, hogy a lélekfejlődésünk mely szakaszán járunk, annak megfelelő szintű tanító segít nekünk és kísér bennünket figyelemmel.

113., Ha jól érzed magad a bőrödben, ne foglalkozz még mások véleményével sem. Ha azonban nem érzed magad jól a bőrödben, akkor ne áltasd még magadat sem.

112., Ne akard mindenáron szebbé tenni a tested, ami valójában nem te vagy. Bár fontos, hogy tiszta legyen, de annak a tisztasága, aki benne lakik, a legfontosabb.

111., Ha jót teszel, ne csüggedj, ha azt nem azonnal kapnád vissza. Az elültetett magot sem ásod ki és dobod el, ha másnapra nem látszódna még a hajtása.

ut28uj.jpg

110., Sose másokhoz mérd a pozitív változást, melyet elértél magadban. Hanem mindig ahhoz, ahonnan te magad elindultál.

109., Sosincs késő, hogy jó irányba változz. Sőt, az eddigi tapasztalataid mind kellettek ahhoz, hogy elindulj ezen az úton.

108., Ha kedves vagy valakivel, azzal mindkettőtök emelkedni fog, még akkor is, ha azt elsőre nem is vennéd észre. Te azért, mert megtetted, akivel kedves voltál pedig azért, mert jó példát látott.

107., Soha ne bízz olyan törvényekben, melyek idővel változnak vagy amelyeket megszeghetsz, ha a megalkotója arra engedélyt ad.

106., Az eszünkkel legfeljebb az anyagi világ értelmét érthetjük meg. A világ valódi értelmét azonban csak a lelkünkkel foghatjuk fel.

 

Medek Tamás

spirituális író

 

Frissítés: "Spirituális gondolataim - 5. rész'  A cikket ide kattintva éred el.

 

A cikkem szabadon megosztható, melyet az alábbi (facebook) 'Megosztás' szóra kattintva tehetsz meg:

Megosztás

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://thoomas26.blog.hu/api/trackback/id/tr315114220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása