Spirituális gondolataim - 3. rész
2019. október 11. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 3. rész

Kedves Olvasó! E bejegyzés a 'Spirituális gondolataim - 2. rész' folytatása.

E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.)

ut24uj.jpg

105., A bosszútól nem leszünk különbek attól, akitől a sérelmeinket szereztük, valamint a testi halálunk utáni megítélésünk is annak megfelelő lesz csupán. Az indulatok legfeljebb akkor elfogadhatóak, amikor a saját életben maradásunk múlik rajta, egyébként csak lehúz bennünket lelki értelemben, a bennünket támadó szintjére.

104., Aki nyit a túlvilág megismerése felé, afelé a túlvilág is nyitni fog, bár az odaátról küldött válaszok módja már számtalan lehet. Mindenki olyan válaszokat kaphat, amelyet a legjobban megérthet és észre vehet, valamint ami nem befolyásolja érdemben a megélni szükséges sorsútját.

103., A születés a fizikai világban öröm, odaát búcsúzás. A halál itt búcsúzás, odaát öröm. A legnagyobb különbség azonban az, hogy odaát jól tudják, az elválás mindig csak átmeneti.

102., Az indulatokat, melyek felgyülemlettek benned, muszáj kiengedned, különben megbetegítenek. Inkább arra próbálj figyelni, hogy azok meg se születhessenek benned.

101., Igaz, hogy az emberek első látásra a testedet veszik észre, s abból ítélnek, azonban ezt követően már a lelked lesz, ami igazán számít majd. Ha jó ember vagy, mindegy, hogy nézel ki, mindig lesz, aki szívesen tölti veled az idejét, ellenkező esetben azonban lehetsz akármilyen szép, legfeljebb érdekből lesznek majd melletted.

100., Bármilyen behatások is értek gyermekkorodban, azok mind kellettek ahhoz, hogy olyan személyiséggé válj, mint amilyennek lenned kellett a sorsod beteljesítéséhez.

99., A másság elfogadása is egyfajta módja annak, hogy felül emelkedj az anyagi világon. Amikor már nem a testi sajátosságain keresztül látsz valakit, hanem akként, amilyen ember valójában.

98., Ugyan az értelmünket használnunk kell arra, hogy technológiákat találjunk ki s hogy a tudományok terén is egyre fejlődjünk, de közben nem szabadna sem egymásnak, sem a teremtett környezetünknek lényegi kárt okoznunk.

ut23uj.jpg

97., Nem a házad, nem az autód, s nem is a síremléked mutatja meg igazán, hogy ki is vagy és ki is voltál valójában. Hanem az, hogy másokban milyen érzéseket hagytál.

96., Az állatok nem egyenrangú résztvevői a létezésünknek, hanem eszközei annak. Ez azonban a legkevésbé sem jelenti azt, hogy ne kellene őket szeressük és tiszteljük, sőt! Egyes állatok tanítanak az embernek (pl. a kutyák a feltétlen szeretetet), míg mások próbatételek az ember számára, hogy hogyan bánik egy olyan lénnyel, aki felett látszólagos hatalma van.

95., Igaz, ilyenkor nem emlékezünk az előző életeinkre, de a lelkünk mélyén ott vannak a korábbi emlékeink, melyek folyamatosan hatással vannak arra, hogy miként is viselkedjünk másokkal.

94., Természetes, ha nehezen tudjuk elfogadni a megváltoztathatatlant, annak sorsszerűségét, s azt, hogy mindez bennünket szolgál.
Éppen ezért, ha mégis sikerül, annál nagyobb az eredmény s az erény, melyet elérünk általa.

93., Nem feladata egyik szellemi lénynek, léleknek sem, hogy ártson, hogy gonoszkodó legyen, csupán azért olyan, mert a lélekfejlődése egy korai szakaszában jár. Ugyanakkor felsőbb szellemi erők megengedik, hogy próbatételként mellettünk legyenek, ha az a sorsutunkban benne van.

92., Bizonyos mértékig megérezhetjük mások szándékait, melyek velünk kapcsolatosak, de ez függ az eddigi tapasztalatainktól, s a másik ember sajátosságaitól is.
Jól tesszük, ha hallgatunk a megérzéseinkre, de fontos tanulnunk is abból, amikor azok nem voltak kellően pontosak.

91., Az, hogy valaki mikor ébred rá testi életében a túlvilág létezésére és saját önvalójára, lelki fejlettség és egyéni sorsút kérdése, melyet tiszteletben kell tartani.
Hiszen bárkinek segíthetsz az úton végigmenni, de senkit nem indíthatsz el rajta, ha arra még nem áll készen.

90., Nagyon jó, amikor elérsz arra a pontra, hogy az életed valamennyi területét jobbá tedd.
De sose csüggedj, ha ez csak részben valósulna meg, hiszen egyrészt a teljes tökéletességtől még messze vagyunk, különben nem is lennénk már itt, másrészt nem az most a legfontosabb, hogy tökéletesek legyünk bármiben is, hanem az, hogy mindent, ami tőlünk és a körülményektől függően telik, megtegyünk efelé.
Lélekfejlődésünk e szakaszán az igaz szándék még sokszor fontosabb, mint maga a tett.

ut25uj.jpg

89., Vannak olyan életek, melyekben első látásra nehéz igazi boldogságot találni. Azonban ha minél mélyebben megértjük, kik is vagyunk valójában, s hogy csupán mi is az, amit jelen életünknek nevezünk, valamint ha minél inkább azokhoz hasonlítjuk a sorsunkat, akiknek a miénknél jóval sanyarúbb jutott, akkor már boldogabban lehetünk, mint sok olyan ember, akiknek látszólag jobb az életük.

88., A karma nem egy bosszúálló gépezet. Inkább egy tanítómester, mely mindig érezteti veled, amit korábban másoknak okoztál, hogy előbb-utóbb megtanuld, mit jó tenni mással és mit nem.
S mivel ez a lélekfejlődésünk kulcsa, hálával tartozunk neki.

87., Ha egy pár minden tőlük, a lelküktől és a körülményektől telhetőt megtesz a gyermekáldásért, s úgy is érzik, hogy valóban egymás mellett a helyük, de a céljukat mégsem érik el, akkor biztosak lehetnek abban, hogy jelenleg nincs a sorsútjukban, hogy gyermekük szülessen. Ha azonban egy léleknek le kell születnie, le is fog, amennyiben valamilyen módon nem akadályozzuk azt meg.

86., Ne úgy éld az életed, mintha ez az egy volna! Hiszen ennél nagyobbat nem is tévedhetnél.

85., Nem kellenek gonosz, idegen civilizációk a Föld tönkretételéhez. Éppen elég az, hogy sok itt élő lélek a lélekfejlődése egy kezdeti szakaszában jár.
S ezen lelkek még nem értik, hogy bármit tesznek mással, azt valójában magukkal is teszik, s hogy amilyen mértékben most hozzájárulnak a környezet rombolásához, oly mértékben részesülnek annak következményeiből a következő életükben.

ut26uj.jpg

84., Olyanoknak adni, akiknek hozzánk képest kevesebb van, nagyon szép dolog.
Azonban ne feledjük, sokszor a lelki adományok sokkal többet jelentenek, mint az anyagiak.

83., Bár tegyünk meg mindent a céljainkért, de erőltetni semmit sem szabadna. Ami nem történik meg, vagy azért alakul úgy, mert nem kell neki megtörténni vagy azért, mert nem most jött el az ideje.

82., Egy elmérgesedő helyzetben soha ne érezd megalázónak, hogy őszinte beszélgetést kezdj azzal, akivel konfliktusban vagy. Ezzel csak azt mutatod meg, hogy lelkiekben és emberileg előrébb jársz annál a személynél.

81., Minden lélek megkapja a szükséges eszközöket ahhoz, hogy a vállalt életútját megélje. Ha valaki ezt mégis kevésnek érzi, az azt jelenti, hogy még nem hívott elő magából minden erőt, ami benne van.

80., Ha valamiben nem vagy mindig sikeres, akkor a látszólagos sikertelenség oka sokszor éppen az, hogy nehogy túlságosan elbizakodott légy, hiszen az már nem a helyes irányba vinne.

79., A mindenkori véleményünket a saját világnézetünk, értékrendünk, az átélt tapasztalataink és a lelki beállítottságunk formálja. Mivel ez teljesen egyedi, csak ránk jellemző minta és senki másét nem ismerhetjük igazán, ezért kölcsönösen tiszteletben kellene tartanunk egymás véleményét, ha azok semmiképpen sem lennének közös nevezőre hozhatók.

78., Ha azt hisszük a Világegyetemről, hogy a semmiből jött létre, véletlenek végtelen sorozataként, s léte céltalan, akkor magunkról is ezt véljük. Ha azonban tudjuk, hogy minden mögött tudatos elme áll, akkor azt is tudni fogjuk, hogy a mi létünk sem véletlen és nem is céltalan.

ut27uj.jpg

77., Ahogy lelkiekben előbbre jutsz, úgy a próbatételek is nagyobbak lesznek számodra.
Mint az iskolában, ahol minél magasabb osztályba kerülsz, annál nagyobb lesz ugyan a követelmény, de persze vele együtt az is, amire képes vagy.

76., A kóma állapotában a testhez kapcsolódott lélek egyfajta álom állapotába kerül, ám a tudatosságának a mértéke nagyban függ a lélek fejlettségi szintjétől. Van, aki alig van tudatánál ilyenkor, de van, aki nagyon is.

75., A lélek megnyilvánulása, amíg a testhez kapcsolódik, mindig a test állapotától függ. Mindazon problémák, melyek a testhez kapcsolódnak, s befolyásolják most a lélek megnyilvánulását, például betegség, vagy fogyatékosság, a test végleges elhagyásával megszűnnek.

74., Egy test egyszerre csak egy léleké lehet, aki annak megfoganásától, annak haláláig hozzákapcsolódik. Másik lélek csupán a testben lakó lélekhez kapcsolódhat s próbálhatja befolyásolni, ha az a lelki és tudati állapotával azt lehetővé teszi.
Ezt hívják hétköznapi szóval megszállásnak.

73., Azok az évek, melyeket eltávozott szeretteink nélkül kell töltenünk, nekünk sokkal hosszabbnak tűnnek, mint nekik, hiszen odaát egészen másképpen telik az idő.
Ezért ők főként nem a külön töltött idő miatt szomorkodnak, hanem akkor, ha bennünket szomorúnak látnak.

72., Sokan élnek a világon jómódban. Csak a legtöbben nem tudnak róla.

71., Minél mélyebben megértjük, kik is vagyunk valójában és miért is vagyunk itt, annál könnyebben el tudjuk viselni mindazon megpróbáltatásokat, amit különben nehezen vagy egyáltalán nem tudnánk.

 

Frissítés (2019.11.07.): Spirituális gondolataim - 4. rész.

 

Medek Tamás

spirituális író

 

 

A cikkem szabadon megosztható, melyet az alábbi (facebook) 'Megosztás' szóra kattintva tehetsz meg:

Megosztás

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://thoomas26.blog.hu/api/trackback/id/tr2715114216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása