Spirituális gondolataim - 2. rész
2019. október 02. írta: thoomas26

Spirituális gondolataim - 2. rész

Kedves Olvasó! E bejegyzés a 'Spirituális gondolataim - 1. rész' folytatása (ide kattintva éred el), melyben még csak reményemet fejeztem ki egy második részre vonatkozólag, de szerencsére ez is megszületett. :) Az első részben is 35 gondolatomat osztottam meg, s ebben is ugyanennyit gyűjtöttem össze. Bízom benne, hogy ezek a gondolatok is hasznosnak s gondolatébresztőnek hatnak majd Rád, melyhez kellemes olvasást és időtöltést kívánok! :)

E gondolatokat egyébként fényképpel kiegészített formában (folyamatos feltöltés mellett) megtalálod Facebook-os oldalamon is, melyet ide kattintva érsz el. (Ha kedveled az oldalt és ha megosztod az ott található tartalmakat, köszönöm szépen, hiszen így több olyan emberhez eljuthatnak azok, akik nyitottak rá.)

gon1uj_1.jpg

 

70., A világ problémáiból mindenki oly mértékben részesül a következő életében, amilyen mértékben a mostaniban hozzájárult azokhoz.

69., A lélek egy tisztulási folyamaton megy keresztül, amikor a testi halála után visszatér a szellemvilágba.
Azonban e tisztulási folyamat mindig a lélek fejlettségi szintjéhez mért. Érdemben tisztulni s lelkiekben emelkedni már a léleknek kell, főként a testi életei alatt.

68., Azt, hogy egy lélek hova és kihez születik le, mindig az határozza meg, hogy az adott léleknek milyen sorsutat kell bejárnia és kikkel kell találkoznia az előző élete következményeképpen.
Abban az állapotban előre látható egy leendő test legvalószínűbb életútja, s így a szellemi segítőivel azt a testet választja, amelyé a leginkább szinkronban van a saját terveivel.

67., A leszületendő lélek mindig igyekszik éreztetni a szándékát azokkal, akikhez leszületik, s ha nem is mindenki, de vannak olyanok, akik ezt meg is érzik.
A jelei pedig épp oly sokfélék lehetnek, mint amilyen sokféle módon az eltávozott szeretteink igyekeznek üzenni nekünk.

66., Ahogyan a szüleink viszonyultak hozzánk, hajlamosak vagyunk mi is úgy viszonyulni a gyermekeinkhez. S bár nagyon nehéz változtatni ezen a berögzült viselkedés mintán, de ha az hátrányosan érintett bennünket, feladatunk, hogy mégis megtegyünk érte mindent, ami tőlünk telik.

65., Testben létezve olyan lelkek tudnak a közeledben lenni, akiknek a testükkel lehetőségük van odamenni hozzád.
Test nélkül azonban csak olyanok lehetnek körülötted, akikkel lelkileg hasonlatos vagy, akikkel együtt rezonálsz.

gon2uj_1.jpg

64., Olykor nagyon nehéz megállni a panaszkodást. Ha viszont mégis sikerül, azzal a lelkünkbe, a felsőbb énünkbe vetett hitünkről és bizalmunkról adunk bizonyosságot - hiszen képesek vagyunk elfogadni, hogy a problémás helyzetet a lelkünk vállalta és hogy jó okkal tette azt.

63., A gondolataink olyan hatással bírnak, amilyen előjelű érzelemmel felruháztuk azokat, a legerőteljesebb hatásukat pedig abban a közegben tudják kifejteni, amellyel együtt rezonálnak, amivel hasonlatosak. Ez pedig nem más, mint a forrásuk, tehát mi magunk. Ez az oka annak, hogy bár minden másra hatással lehetnek a gondolataink, a legnagyobb erővel mégis saját magunkra hatnak.

62., Ne akarj semmit se görcsösen megtenni, s ne ragaszkodj a jelenlegi vágyaidhoz se túlzottan. Hiszen minden lehetőséget és eszközt megkapsz ahhoz, amit valójában tenned kell. Csak vedd észre őket és élj velük.

61., Úgy érzed valamiről, hogy az neked sosem sikerül?
Akkor gondolj csak bele, jelen életed csupán egy a sok száz vagy sok ezer másik életed közül. S gondolnád, hogy lenne valami, ami ennyi élet alatt ne sikerülne vagy ne sikerült volna már?

60., Ha valaki árt neked, az nem csak pusztán azért történik, mert egyszer te is így tettél mással.
Hanem azért is, hogy érezd annak súlyát és a lelkedbe mind jobban beleivódjon, hogy mással ne tegyél többet így.

59., A rossz emberek és a rossz világnézetek mindig csak eszközök a sorsunk kezében, mellyel próbára tesz bennünket.
Mi pedig szabad akaratunkkal eldönthetjük, hogy azonosulunk-e velük vagy sem.

gon3uj_1.jpg

58., Egy valójában haszontalan dolog esetében, minél nagyobb csábításnak tudsz ellenállni a kellő tudatosságoddal, annál nagyobb az erény is, amit elérsz vele.
Így ha erős vágyat érzel egy olyan dolog iránt, ami a szellemi emelkedésedet nem szolgálja, akkor tudd, hogy a sors éppen próbára tesz.

57., Vannak, akik abban hisznek, hogy az általunk ismert világ a véletlenek sorozataként jött létre. S vannak, akik abban, hogy egy felsőbb szellemi erő tudatos teremtéseként.
Az előbbi tábornak kétségtelenül erősebb hitre van szükségük, mint az utóbbiaknak.

56., A legtöbb ember abban a hitben él, hogy ez az egyetlen élete, s éppen ezért igyekszik is abba minél több mindent belesűríteni. Azt hiszi, hogy amiről most lemarad, az végleges számára.
Ugyanakkor... nem is tévedhetne nagyobbat.

55., Sokan nem hinnék, hogy egy felsőbb szellemi erő komoly hatással lehet az életünk bizonyos eseményeire.
Ám akik éltek már át olyan eseménysort, ami egyértelműen nem a véletlen műve volt, aligha lesz kétségük efelől.

54., Ha magadat megváltoztatod jó irányba, az ugyan még kicsiny jelentőségű a nagy egészre nézve, azonban Te vagy az egyetlen, aki ezt meg tudja tenni, s akinek ezt meg kell tennie.

gon4uj_1.jpg

53., Sokan úgy gondolják, az élet csupán arról szól, hogy ők maguk boldogok legyenek. Azonban ez mindaddig nem sikerülhet maradéktalanul és tökéletesen, amíg másokat nem tettek azzá, s főleg amíg vannak olyanok, akiket éppenséggel boldogtalanná tettek.

52., Jézus senki válláról, semmilyen terhet vagy bűnt nem vett le. Csupán megmutatta az életével, hogy hogyan tehetjük le mi magunk.

51., A legtöbb bajtól megóvod magad, ha csak olyat mondasz bárki háta mögött, amit a szemébe is belemondanál.

50., Bár a külsőd nézik meg először az emberek, ne azt tartsd a legfontosabbnak. A belsőd a lényeges, melyet ugyan később ismernek meg, mégis felülírhat mindened.
Ha jó vagy másokhoz és magadhoz, szívesen lesznek az emberek a közeledben, függetlenül attól, hogy most éppen milyen testben élsz.

49., Sose azt nézd, hogy mi az a jó, ami sok embernek megvan, de neked nincs. A figyelmed mindig arra összpontosítsd, ami jó s neked megvan, de nagyon sok embernek még sincs.
Bőven fogsz találni az életedben olyan dolgokat, amiért rettentő hálásnak kellene lenned.

48., Mindig azt kapjuk - életeken átívelően -, amit korábban másoknak okoztunk, hogy érezzük annak súlyát és hogy előbb-utóbb megértsük, mit jó tenni mással és mit nem.
Ebből következően elmondható, hogy minél idősebb egy lélek, annál inkább csak a jót kívánja s csak a jót teszi mással és magával.

gon5uj_1.jpg

47., Elképesztő szegénység csak addig lesz a Földön, amíg elképesztő gazdagság. Ugyanis egyik sem tud létezni a másik nélkül.

46., Bármilyen gondolat és érzelem is születik meg benned, azt kisugárzod magadból és alapvetően meghatározod velük a körülötted lévő energiákat.
Így bárkit gyűlölsz, elsősorban magadnak ártasz vele, s bárkit szeretsz, elsősorban magadat gyógyítod.

45., A spirituális tanítások sokak szerint csak arra jók, hogy általuk mindenre, mosolyogva és belenyugodva reagálj, s így megvezetve légy.
Valójában azonban csak a megváltoztathatatlan elfogadását tanítja s az élet értelmére ad válaszokat, elviselhetővé téve így azt, ami nélküle elviselhetetlen lenne.

44., A megbocsátás nem azt jelenti, hogy mindenképpen szeretned kell, aki téged bántott.
A megbocsátás az, amikor elengeded a sérelmeidet, mert belátod, hogy azok csak téged emésztenek. Amikor megérted, hogy mindenki a saját tettéért felel. Ő azért, amit neked okozott, te pedig azért, hogy táplálsz-e gyűlöletet iránta vagy sem.

43., Teljes tökéletesség, ha valaki minden tettével és gondolatával egynek, együvé tartozónak kezel minden lelket, s csak a jót kívánja.
Ezen a szintű fizikai világon azonban még nem feltétlen cél a teljes tökéletesség - csak az afelé való, tőlünk és a lehetőségeinktől telhető törekvés.

42., Felejtsd el a bűn és bűnhődés szót. Hibák vannak, melyeket elkövetünk, s melyeknek a visszahatásaiból előbb-utóbb megtanuljuk, hogy ne kövessük el még egyszer azt.
Ha nem hibáznánk, nem is kellene már, hogy itt legyünk.

gon6uj_1.jpg

41., Soha ne ítélj meg másokat. Egész egyszerűen azért, mert az nem a te dolgod.
Mindenki a saját tetteiért felel, szembesül velük a testi halála után és vállalja értük a következményeket.
S mivel sosem leszel más helyében, csak magadat ítélheted.

40., Sose haragudj a szüleidre vagy azokra, akik felneveltek.
Általuk lettél ugyanis az a személyiség, aki a legmegfelelőbben tudja megélni azt az életutat, melyet a lelked a leszületésed előtt vállalt.

39., A jó és a rossz, relatív fogalmak, megítélésük nézőpont kérdése.
Valójában az a jó, legyen az tett vagy gondolat, ami figyelembe veszi, hogy csak azt tegyük másokkal, amit szeretnénk, hogy velünk tegyenek.
Ami csak az egyén szemszögéből indul ki, csak annak érdekeit nézi, s bármi mást figyelmen kívül hagy, az rossz.

38., Azok a rossz tulajdonságaink, melyekkel másoknak vagy magunknak ártunk.
Azért vannak velünk, mert még magunkban hordozzuk, s az a dolgunk velük, hogy felismerjük őket és letegyük annyira, amennyire most tőlünk telik.

37., Senki és semmi sem a tiéd valójában, csak a tetteid, s az érzelmek, melyeket másokban és magadban okozol.
Minden és mindenki csak azért van körülötted, hogy általuk megmutasd, milyen ember vagy.
Nem uralkodhatsz, nem birtokolhatsz csak bizonyíthatsz.

36., Ha egy gépnek nem érted a működési elvét, akkor egy kis alkatrészének sem fogod érteni sem az értelmét, sem a célját.
S ha a létezésnek, a világmindenségnek nem érted a működési elvét, akkor a saját magad értelmét és célját sem fogod tudni megérteni.

 

Frissítés (2019.10.11.): Spirituális gondolataim - 3. rész

 

Medek Tamás

spirituális író

 

 

A cikkem szabadon megosztható, melyet az alábbi (facebook) 'Megosztás' szóra kattintva tehetsz meg:

Megosztás

 

Az írásaim tartalmát az eddig, más forrásokból megszerzett ismereteim, a saját tapasztalataim, valamint a segítő szellemeim közlései alapján állítom össze. Nem célom senki világnézetén feltétlen változtatni. A saját átélt élményeimnek köszönhetően számomra nem kérdés a túlvilág létezése, de teljesen érthető, ha ez csupán szubjektív tapasztalatnak minősül, s csak azoknak igazán hihető, akik maguk is éltek át hasonlót. Célom, hogy olyan embereket segítsek a hitük erősítésében, akik már hozzám hasonlóan elindultak a szellemi világ elfogadása felé vezető úton. Nem szeretném továbbá, feltétlen tényként sem beállítani az írásaimban foglaltakat. Ezeket az információkat szellemi közlések útján kapom, melyek ugyan szinkronban vannak a saját tapasztalataimmal és mások közléseivel, de nyilvánvaló, hogy igazán teljes és valós képet akkor kaphatunk majd a szellemi világról, ha nekünk is eljön az időnk. Kérlek, az írásaim befogadásakor mindezt vedd figyelembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://thoomas26.blog.hu/api/trackback/id/tr4615114214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása